Şirketin başkanı ve genel müdürü Krishna Ella, Hintli biyoteknoloji şirketi Bharat Biotech'in nazal formda bulunan şırınga ve iğne kullanımını gerektirmeyen başka bir koronavirüs aşısı üzerinde çalıştığını söyledi.

Şirket daha önce Covaxin aşısı üzerinde üçüncü bir araştırma aşamasına başladığını duyurmuştu. Çalışma 26 bin kişiyi kapsayacak.

Dr Krishna Ella, Hindistan'daki 1.3 milyar nüfusu kapsamak için 2.6 milyar dozun yanı sıra eşit sayıda şırınga ve iğneye ihtiyaç duyulacağını söyledi, çünkü şu anda geliştirilmekte olan aşı iki dozluk bir aşıdır.

Bununla başa çıkmak için şimdi burun damlası olarak verilebilecek yeni bir aşı üzerinde çalışıyor. Bunun idaresi kolay olacak ve hatta kırsal bölgelerdeki Anganwadi işçileri tarafından halledilebilecek.

"Başka bir aşı üzerinde çalışıyoruz, tek doz burun damlası. Rotavirüs çocuk felci aşısı için burun damlası yapma tecrübemiz var. Hacmi 1 milyar doza çıkarabiliriz ve gelecek yıl o seviyeye ulaşacağımızı hissediyorum" dedi.

Bu ayrıca bazı durumlarda daha önce görüldüğü gibi aşı dozlarının seyreltilmemesini sağlayacaktır. Şirket ayrıca, aşı olarak dozları sağlamak için diğer ülkelerle ortaklık kuracak, şimdi her ülkenin güvenlik nedenlerinden dolayı kendi aşısına sahip olmak istediği her yerde milliyetçilik meselesi olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim