Parlamentonun muson oturumu bu hafta başladığında, 200 protestocu protestolarına devam etmek için Yeni Delhi'nin merkezinde toplanacak.

Geçim kaynaklarını tehdit ettiğini söyledikleri üç yeni tarım yasasını protesto eden Hintli çiftçiler, hükümete yasaları yürürlükten kaldırması için baskı yapmak için yeni bir baskıyla başkent Yeni Delhi'nin merkezinde parlamento yakınında oturma eylemi yapacak.

Yetiştiricilerin Başbakan Narendra Modi'nin hükümetine karşı en uzun süredir devam eden protestosunda, on binlerce çiftçi yedi aydan fazla bir süredir Yeni Delhi'ye giden ana otoyollarda kamp kurdu.

Hindistan parlamentosunun muson oturumu bu hafta başladığında, bazı protestocu çiftçiler ana hükümet bölgesine doğru yürümeye çalıştılar ancak parlamentodan sadece birkaç mil ötede polis tarafından durduruldular.

Perşembe günü, 200 protestocu, Yeni Delhi'nin merkezinde, her türlü neden için bir protesto alanı olarak ikiye katlanan büyük bir Babür dönemi gözlemevi olan Jantar Mantar'da toplanacak.

Önde gelen çiftçi liderlerinden Balbir Singh Rajewal, "Parlamentonun muson oturumu boyunca, 200 çiftçi, hükümete uzun süredir devam eden talebimizi hatırlatmak için çiftçi parlamentosunu toplamak için her gün Jantar Mantar'a gidecek" dedi.

Parlamentonun muson oturumu Ağustos ayı başlarında sona erecek.

Uzun müzakerelerin ardından Yeni Delhi polisi, gün boyunca Jantar Mantar'da 200 çiftçinin toplanmasına izin vermeyi kabul etti, ancak protestocuların Delhi Afet Yönetim Otoritesi tarafından yayınlanan koronavirüs yönergelerine uymaları gerekiyor.

Ocak ayı sonlarında binlerce öfkeli çiftçi, traktörlerini güvenlik bariyerlerine sürdükten sonra polisle çatıştı. Şehir genelinde bir protestocu öldü ve 80'den fazla polis memuru yaralandı.

Çiftçiler, yasaların, yeni yasalardan önce, hükümet tarafından düzenlenen toptan tahıl pazarları dışında tarım ürünleri satın almasına izin verilmeyen büyük özel perakendecileri desteklediğini söylüyor.

Hükümet, Eylül 2020'de yürürlüğe giren yasaların, çiftçileri ürünlerini yalnızca düzenlenmiş toptan satış pazarlarında satmak zorunda bırakmaktan kurtaracağını söylüyor.

Büyük tüccarlar, perakendeciler ve gıda işlemcileri doğrudan üreticilerden satın alabilirse çiftçilerin kazanacağını savunuyor.

Editör: TE Bilisim