Hrant Dink Davasında Mütalaa: 8 Sanık Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Talebi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin devam eden davada, mütalaa açıklandı. Davanın sanıkları için istenen cezalar belirlendi.

Temel Karamollaoğlu'nun annesi vefat etti Temel Karamollaoğlu'nun annesi vefat etti

Mütalaaya göre, 8 sanık hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Diğer taraftan, 3 sanık hakkında ise beraat istendi. 

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Dink ailesinin avukatları ile sanıkların avukatları hazır bulundu. 

Tutuklu sanıklardan 3'ü jandarma eşliğinde mahkemeye getirildi. Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

AGOS Gaztesi sosyal medya hesabındna yapılan açıklama ise şöyle

"Kamu görevlilerinin yargılandığı ve bazı sanıklar açısından Yargıtay'ın yeniden yargılama kararı verdiği Dink Cinayeti Davası'na devam edildi. Yargıtay Dink Ailesi avukatlarının talepleri değerlendirmeye almamıştı.

Mahkeme tutuklulukların devamına, Ali Öz’ün ev hapsi tedbirinin devamına karar verdi. Duruşma 16 ve 17 Temmuz tarihine ertelendi. (Hrant'ın Arkadaşları)" ifadelerine yerverildi.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin uzun süredir devam eden dava, kamuoyunun yakından takip ettiği önemli bir süreç olarak biliniyor. Mütalaanın açıklanmasıyla birlikte, davada verilecek kararın merakla beklenmeye başlandığı belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi