Ancak şirketin kurucusu Ren Zhengfei, kısıtlamaların "yalnızca bazı politikacıların dürtüsü" olduğu için şirketinin ABD'den asla "nefret" etmeyeceğini açıkladı.

Çinli telekomünikasyon devi Huawei, şirketin kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei'nin South China Morning Post'u topladığını açıkladığı ABD yaptırımları nedeniyle Rusya'daki yatırımını artırdı.

Rus yatırımlarını artırdık

"ABD bizi [yaptırım uygulanan] kuruluşlar listesine dahil ettikten sonra, ABD yatırımlarımızı Rusya'ya aktardık, Rus yatırımlarını artırdık, Rus bilim ekibini genişlettik ve Rus bilim insanlarının maaşlarını artırdık " dedi. Huawei'nin kurucusu, geçtiğimiz ay Çin'in önde gelen üniversitelerine yaptığı ziyarette, Jiao Tong Üniversitesi Pazar günü resmi WeChat hesabında yayınladı.

"Amerika'dan asla nefret etmeyeceğiz"

Öte yandan, icra müdürü "bazı Amerikalı politikacıların Huawei'nin ölmesini istediğini " kabul etmesine rağmen, şirketin genel olarak Kuzey Amerika ülkesine kin beslemediğini garanti etti.

"Ne olursa olsun, ABD'den asla nefret etmeyeceğiz Bu sadece bazı politikacıların dürtüsü ve Amerikan işlerini, Amerikan okullarını ve Amerikan toplumunu temsil etmiyor" diye vurguladı.

Ren, yorumlarında, Huawei'nin hayatta kalmak için "kendini geliştirme yolunda kalması ve açık olması" gerekeceğini de belirtti. Yönetici, "Gerçekten güçlü olmak istiyorsanız, herkesten, hatta düşmanlarınızdan bir şeyler öğrenmelisiniz," diye vurguladı. 

Editör: TE Bilisim