Idris Elba ve eşi Sabrina Dhowre Elba, bireylerin iklim değişikliğiyle mücadelede fark yaratabileceğini söyledi.

Çift, BBC Radio 5 Live'ın yeni podcast'i 'What Planet Are We On? İçin Liz Bonnin ile konuşuyordu. '

Oyuncu, yapımcı ve DJ İdris, "Kesinlikle hepimizin yapabileceği bir şey var. Şimdi bunu dinleyerek yapıyorsun. Umut var." Dedi.

Model ve oyuncu olan Sabrina ise şunları ekledi: "Bir yöntem var, adımlar var.

"Sadece ellerinizi havaya kaldırıp 'dünya yanıyor' demek değil.

"Çözümler var ve bu çözümlerin ne olduğunu ve her birimizin nasıl bir rol oynayabileceğimizi bulmak, çünkü herkesin bir fark yaratabileceğini biliyoruz.

"Tüm bu korkutucu sesleri duyduğunuzda umutsuz hissetmek çok kolay ama insanlar bir değişiklik yapabilir. Her bir kişi."

İklim değişikliği genellikle o kadar büyük bir sorun olarak görülüyor ki, dünya hükümetleri düzeyinde ele alınması gerekiyor. Ancak çift, her insanın bir rol oynayabileceğini söylüyor.

10 bölümlük podcast, iklim değişikliğiyle ilgili sorunları ve çözümleri araştırıyor. Çift, iklim değişikliğinin küresel gıda sistemimiz üzerindeki etkisine bakan bir bölümde yer alıyor.

İdris, platformunu küresel ısınmadan en çok etkilenenlere "ışık tutmak" için kullanmak istediğini söyledi.

"İklim değişikliği ve yeşil tartışmalardan bahseden ses sıkıntısı yok," dedi, "ancak pek fazla olmayan ve hala iklim değişikliğinden muzdarip olan insanlar üzerinde fazla görünürlük yok.

"Küçük çiftçilere, Sahra'da bir yerlerde, bizimle biraz ilgisiz olarak bakıyoruz, ancak bu besin zinciri hepimizle bağlantılı.

"Etkisi şu anda görünmüyor, ancak çok büyük olacak."

Sabrina ve İdris, BM'nin Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu'nun (IFAD) kampanyacıları.

IFAD'ın bazı projeleri, gıda üretimini iklim değişikliğinin etkilerine karşı daha dirençli hale getirmeyi amaçlıyor. Yağmur suyu hasadı ve ek sulama gibi iklime uyum teknolojilerine pilotluk yapıyorlar.

Sabrina, kendisi ve İdris'in gelecek nesiller için gezegene bakma konusunda güçlü bir tutkuya sahip olduğunu söyledi.

'Gerçekten önemli'

"Yeni evlendik. Bir gün çocuk sahibi olmak ve onları önümüzdeki yıllarda yok olacağını düşünmediğim bir dünyaya getirmek istiyorum" dedi.

Bu sorumluluk duygusu, onları Afrika'da iklim değişikliğinden etkilenen insanlara yardımcı olacak programlar aramaya yöneltti. Geçen yıl Ebola salgınından etkilenen çiftçilerle tanışmak için Sierra Leone'ye gittiler.

Sabrina, "Bu çiftçiler muhtemelen iklim değişikliği sorununa en az katkıda bulunanlar, ancak yine de en çok etkilenenler" dedi.

"Pandemiyle birlikte yükseldiğini gördüğümüz bu talep, her zaman neredeyse gerçek dışı bir talep olmuştur. Gıda israfı Batı'da ve Kuzey'de gizli bir mesele değildir".

Dünyadaki değişimi nasıl görmek istediğinden bahseden İdris, "Oğlum altı yaşında ve babasının tarıma bakmak için Sierra Leone'ye gittiğini bilmesini istiyorum." Tarım nedir baba? "Dedi. Bu yiyecek yetiştirmenin bir yolu. Bu, dünyamıza bakmanın bir yolu ve eğer dünyamıza bakarsak, bize geri sağlayacaktır.

"Ve bu, gelecek nesille bırakmamız gereken bir şey. Herkes harika bir çiftçi olmayacak olsa bile, bu, besin zinciri ve gıda tedarikinin anlaşılması. Bu gerçekten önemli."

Editör: TE Bilisim