İngiltere, İskoçya ve Galler'de yerel, bölgesel ve belediye başkanlığı seçimleri için oy verme işlemi başladı.

İskoç Parlamentosu, Galler Senedd ve İngiltere'de 143 konsey ve 13 belediye başkanı için yapılan anketlerle 2019 genel seçimlerinden bu yana en büyük oy seti. "Süper Perşembe" olarak adlandırılıyor.

Oylamanın, muhalefetteki İşçi Partisi'nin geleceği ve İskoçya'nın Birleşik Krallık'taki statüsü için geniş kapsamlı etkileri olabilir.

Hartlepool’un Kuzeydoğu seçim bölgesinde, önceki Parlamento Üyesi Mike Hill’in istifasının ardından bir ara seçim yapılıyor.

Koltuk, neredeyse 60 yıldır İşçi Partisi milletvekilleri tarafından tutuluyor, ancak erken anketler, bu seçimde iktidardaki Muhafazakar partiye kaybedilebileceğini gösteriyor; İşçi Partisi lideri Keir Starmer'a sert bir darbe indirecek bir hareket.

İskoçya'da, İskoç Ulusal Partisi çoğunluğu elde ederse, bağımsızlık konusunda başka bir referandum için baskı yapacak gibi görünüyor. İngiltere başbakanı Boris Johnson hareketi "pervasız" ve "sorumsuz" olarak nitelendirdi.

İskoç seçmenler 2014'te bağımsızlığı reddettiler ve 'Hayır' tarafı% 55,3 oyla kazandı.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, pandemi ve Brexit nedeniyle başkentte yaşanan ekonomik gerilemeye karşı yeniden seçilme arayışında.

Koronavirüs kısıtlamalarının sayım sürecini yavaşlatmasıyla sonuçların birkaç gün içinde gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim