İngiliz hükümetinin 9 Temmuz Perşembe günü yaptığı açıklamada, Şubat ayındaki ilk lezbiyen düğünden sonra LGBT + kampanyacılarından gelen baskıya boyun eğen Kuzey İrlanda'da aynı cinsiyetten dini evliliklere izin verileceğini söyledi.

Bir İngiliz hükümet sözcüsü e-postayla yaptığı açıklamada, Kuzey İrlanda'daki gey ve lezbiyen çiftlerin Eylül ayından itibaren dini düğünler yapabileceğini, sivil ortaklıkları evliliğe dönüştürmenin 2020 sonuna kadar mümkün olacağını söyledi.

İngiliz parlamentosu, Temmuz 2019'da, 2013'ten beri eşcinsel evlilik olmadan İngiltere'nin tek parçası olan Kuzey İrlanda'yı yasalarını değiştirmeye zorlamak için oy kullandı.

Kuzey İrlanda Uluslararası Af Örgütü başkanı Patrick Corrigan, "Gelecekleri için planlar yapmayı bekleyen çiftler için belirsizlik pozisyonunda kaldılar ve bugün kesinlikle küçük bir adım atarak ilerledik." Dedi.

"Birçok insanın hala dindar ve kiliseye gittiği Kuzey İrlanda'da, bu birçok çift için büyük bir sorun."

İngiltere, Galler ve İskoçya'da aynı cinsiyetten evliliklere izin verilmektedir.

Aynı cinsiyetten düğünler Şubat ayında Kuzey İrlanda'da gerçekleşmeye başladığında, hükümet inanç gruplarının kendilerine teklif vermeyi ve sivil ortaklıkları evliliğe dönüştürmelerini sağlayacak düzenlemelerin uygulanacağını söyledi.

Karardan önce, yasal hale geldiğinde Kuzey İrlanda'da evlenen ilk eşcinsel çift, hükümeti düzenlemeleri yapmadığı için eleştirdi.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayınlanan açıklamada, "Büyük günümüzü Şubat ayında sevdiğimiz insanlarla çevrili olmayı sevdik," dedi.

Diyerek şöyle devam etti: "Ancak, meclis gerekli düzenlemeleri yapmamakla, devlet sekreteri birçok çiftin kendi büyük günlerini planlamasını engelliyor."

Sevgililer Günü 2019'da LGBT + aktivisti Amanda McGurk ile sivil bir ortaklığa giren Cara McCann, hükümeti yaklaşık 1.200 çifte ortaklıklarını evliliklere dönüştürme seçeneği sunma sürecini hızlandırmaya çağırdı.

McGurk'un da çalıştığı lezbiyen ve biseksüel kadınları destekleyen bir yardım kuruluşu olan HERe NI'nin direktörü McCann, "Hem kişisel hem de profesyonel düzeyde kesinlikle her şey anlamına gelir." Dedi.

“Uzun yıllardır bu konuda profesyonel yaşamımızda çalışıyoruz, ancak bence daha kişisel olarak eşit muamele göreceğiz” dedi telefonla. "Şu anda biz ikinci sınıfız."

Editör: TE Bilisim