Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu'ndan (Sage) danışmanlar, siyah, Asyalı ve azınlık etnik topluluklar (BAME) arasında Covid aşısı alımına ilişkin yeni endişeleri dile getirdiler, çünkü araştırma siyahların% 72'sinin aşı olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Sage'den bir rapora göre, etik olmayan sağlık hizmetleri araştırmalarının tarihi sorunları ve yapısal ve kurumsal ırkçılık ve ayrımcılık aşılama programına daha düşük güven seviyelerinin temel nedenleridir.

Rakamlar, İngiliz halkının yaşamları hakkında uzun vadeli bir perspektif elde etmek için yıllık mülakatlar yapan Birleşik Krallık Hane halkı Boylamsal Araştırmasından alınmıştır.

Kasım ayının sonlarında araştırmacılar, Birleşik Krallık'ta koronavirüs aşısı tereddütlerinin yaygınlığını ve bazı alt grupların bundan etkilenme olasılığının daha yüksek olup olmadığını araştırmak için 12.035 katılımcıyla temasa geçti.

Genel olarak, çalışma, aşı olma konusunda yüksek düzeyde istekli olduğunu ortaya koydu ve insanların% 82'si aşı olma ihtimalinin yüksek olduğunu veya çok muhtemel olduğunu söyledi - 75 yaşın üzerindeki kişilerde% 96'ya yükseldi.

Pakistan ve Bangladeşli gruplar arasında bu rakam% 42

Kadınlar, daha genç insanlar ve daha düşük eğitim seviyesine sahip olanlar daha az istekliydi, ancak tereddüt özellikle siyah gruplardan insanlar arasında yüksekti ve% 72'si aşı olma ihtimalinin olmadığını veya çok olası olmadığını söyledi. Pakistan ve Bangladeşli gruplar arasında bu rakam% 42 idi. Doğu Avrupa grupları da daha az istekliydi.

Sage uzmanları, "Güven, özellikle etik olmayan sağlık araştırmalarının tarihsel sorunları nedeniyle sağlık kuruluşlarına ve araştırma sonuçlarına düşük güven duyan siyah topluluklar için önemlidir" dedi.

Yapısal ve kurumsal ırkçılık ve ayrımcılık da güveni baltalıyor. Etnik azınlık grupları, geçmişte sağlık araştırmalarında yeterince temsil edilmemişti; uygun ve güvenli olduğu düşünülen belirli bir aşıya olan güveni etkileyebilecek aşı çalışmaları ve aşılama araştırmalarının etnik olarak heterojen olmadığından korkuyorlar. "

Rapor, aşıların güvenliği ve etkililiğiyle ilgili endişelere yanıt vermek için BAME topluluklarından aile hekimleri ve bilim adamları gibi güvenilir kaynaklarla çalışma ihtiyacını vurguladı.

Raporda, "Yaklaşımlar, siyah toplumların hükümeti ve sağlık hizmetlerinde aşılama konusundaki şüpheleri gidermek için sağlık araştırmalarındaki tarihsel sorunları dikkate almalıdır." Dedi.

Editör: TE Bilisim