Takım yönetimi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İspanya'nın Euro 2020 için oyuncuları arasında Covid-19 enfeksiyonlarının yayılması durumunda oynamak zorunda kalabilecek 17 yedekten oluşan bir "paralel" kadro kurduğunu söyledi.

İspanya futbol federasyonu (RFEF), İspanyol savunma oyuncusu Diego Llorente'nin Covid-19 testi pozitif çıkan ikinci oyuncu olmasından sadece saatler sonra açıklanan bir kararda, web sitesinde yayınlanan bir bildiride "paralel bir balon" oluşturduğunu duyurdu.

RFEF, 11 oyuncuyu, zaten koronavirüsün ilk tercihi kadrosu için kapak görevi gören altı yedeğe katılmaya çağırdığını söyledi.

İspanya'nın Pazartesi günü Euro kampanyasını başlatmasından sadece bir hafta önce, Pazar günü Kaptan Sergio Busquets'in testi pozitif çıktı ve güneydeki Sevilla kentinde E Grubu'nda İsveç'e karşı oynadı.

Federasyon Salı günü yaptığı açıklamada, İsveç'in Euro 2020 kadrosunun da iki oyuncu, yıldız forvet Dejan Kulusevski ve orta saha oyuncusu Mattias Svanberg ile enfeksiyonlardan etkilendiğini söyledi.

Busquests'in testi pozitif çıktığından beri İspanya'nın tüm Euro takımı tecrit altında.

11 yeni oyuncu, Salı akşamı İspanya'nın Euro önündeki son ısınma maçında Litvanya'yı 4-0 mağlup eden 21 Yaş Altı takımının bir parçasıydı.

Açıklamada, "İspanya milli takımının teknik ekibi, Litvanya maçı için ilk kez çağrılan 11 uluslararası oyuncunun kıdemli milli takımın bir parçası olarak kalmasına karar verdi" dedi.

"Bu uluslararası grup, Sergio Busquets ve Diego Llorente'nin olumlu sonuçlarından kaynaklanabilecek olası sonuçların öngörülmesiyle yaratılan paralel bir balon içinde takım arkadaşlarına katılacak."

Oyuncular Alvaro Fernandez, Oscar Mingueza, Marc Cucurella, Bryan Gil, Juan Miranda, Gonzalo Villar, Alejandro Pozo, Brahim Diaz, Martin Zubimendi, Yeremy Pino ve Javi Puado.

Teknik direktör Luis Enrique tarafından kadrosundaki daha fazla pozitifliğe karşı sigorta olarak seçilen altı oyuncuya katıldılar: Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Carlos Soler, Brais Mendez, Raul Albiol ve Kepa Arrizabalaga.

Ayrı balonlarındaki 17 rezervin ana Euro 2020 kadrosuyla hiçbir teması olmayacak.

İspanya spor bakanlığı, ilk tercih kadrodaki oyuncuların hepsinin Çarşamba günü daha sonra Covid-19'a karşı aşılanacağını söyledi.

İspanya'nın ayrıca E Grubu'nda Polonya ve Slovakya ile oynayacağı tüm grup maçları Sevilla'daki Cartuja stadyumunda yapılacak.

İspanya yedek kadrosu

Alvaro Fernandez (Huesca), Oscar Mingueza (Barcelona), Marc Cucurella (Getafe), Bryan Gil (Eibar), Juan Miranda (Betis), Gonzalo Villar (Roma/ITA), Alejandro Pozo (Eibar), Brahim Diaz (AC Milan/ ITA), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Yeremy Pino (Villarreal), Javi Puado (Espanyol), Rodrigo Moreno (Leeds/ENG), Pablo Fornals (West Ham/ENG), Carlos Soler (Valencia), Brais Mendez (Celta Vigo) ), Raul Albiol (Villarreal), Kepa Arrizabalaga (Chelsea/ENG)

Editör: TE Bilisim