İsrail ordusundan bir sözcü Cumartesi günü erken saatlerde bir sosyal medya gönderisinde, İsrail savaş uçaklarının Cuma akşamı İsrail'e yönelik roket atışına yanıt olarak Gazze'deki Hamas sitelerini vurduğunu söyledi.

Saldırıda can kaybı olup olmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, Cuma günü geç saatlerde İsrail'in Gazze Şeridi ile olan sınırı yakınında gelen roket ateşi uyarısı sirenlerinin çaldığını söyledi.

Sirenler, polisin bu hafta başlarında maksimum güvenlikli bir İsrail hapishanesinden kaçan Gazze'deki İslami Cihad grubundan iki kişiyi yakalamasından birkaç saat sonra çalındı.

Cumartesi günü erken saatlerde, The Jerusalem Post firari iki mahkumun daha yakalandığını bildirdi. Zakaria Zubeidi ve Mahmoud al-Arida olarak tanımlandılar.

Sınır ötesi şiddetteki son artış, Mayıs ayında şiddetli çatışmalara son veren kırılgan bir ateşkesi test ediyor.

Çoğu sivil ve çocuk 250'den fazla Filistinli ve 13 İsrailli, Mayıs ayında Gazze'ye düzenlenen ve İsrail'in kıyı yerleşim bölgesi boyunca aralıksız hava saldırıları düzenlediği ve Gazze savaşçılarının İsrail şehirlerine roket atmasına neden olduğu saldırıda öldürüldü.

İsrail, Gazze'yi abluka altında tutuyor ve iki milyon Filistinliye ev sahipliği yapan toprakların dışına çıkışını sıkı bir şekilde kısıtlıyor.

Mısır ayrıca yerleşim bölgesi üzerindeki kısıtlamaları sürdürüyor. Her ikisi de kısıtlamalar için Hamas'ın tehditlerine atıfta bulunuyor.

Abluka, malların ve insanların Gazze'ye giriş ve çıkışını kısıtlıyor ve bölgenin ekonomisini mahvetti ve iki milyonluk nüfusa zarar verdi.

Editör: TE Bilisim