Hükümetin onayını bekleyen yasak, Pazar ve Pazartesi günleri arasında gece yarısı yürürlüğe girecek.

İsrail, tüm yabancıların ülkeye girişini yasaklayacağını ve yeni ve potansiyel olarak daha bulaşıcı bir koronavirüs çeşidine yanıt olarak sınırlarını tamamen kapatan ilk ülke olacağını söyledi .

Başbakan Naftali Bennett Cumartesi günü yaptığı açıklamada, hükümetin onayını bekleyen yasağın 14 gün süreceğini söyledi.

Yetkililer, bu süre içinde COVID-19 aşılarının ilk olarak Güney Afrika'da tespit edilen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici" olarak adlandırılan Omicron'a karşı ne kadar etkili olduğuna dair daha fazla bilgi olacağını umuyor .

İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, N12'nin Meet the Press'e verdiği demeçte, “Çalışma hipotezlerimiz, varyantın neredeyse her ülkede olduğu yönünde” dedi. "Ve aşının etkili olduğunu, henüz ne derece olduğunu bilmesek de."

Yasak, Pazar ve Pazartesi günleri arasında gece yarısında yürürlüğe girecek. Cuma günü çoğu Afrika ülkesinden gelen yabancılara seyahat yasağı getirildi.

Batı Kudüs'ten bildiren El Cezire'den Harry Fawcett, yeni önlemleri “son derece katı” olarak nitelendirdi ve Kasım ayının başında yabancı turistlere izin veren bir politikanın büyük bir tersine çevrildiğini belirtti.

"Bunlar, Naftali Bennett'in İsrail'in tüm bu belirsizliğin ortasında çok hızlı hareket etmesi ve halihazırda elde edilen ilerlemeyi riske atmaması gerektiğine dair kısa bir duyurudan sonra Cumartesi akşamı gerçekleşen koronavirüs kabinesinin gece geç saatlerde yapılan acil toplantısının sonucudur. koronavirüse karşı."

Yeni tedbirler ayrıca aşı olanlar da dahil olmak üzere ülkeye giren tüm İsraillilerin karantinaya alınmasını gerektirecek.

Fawcett, aşı olan İsraillilerin en az üç gün, aşı olmayanların ise yedi gün karantinaya alınması gerektiğini söyledi.

Yeni kırmızı listeye alınan Afrika ülkelerinden birinden geri dönerlerse, negatif test yapana kadar hükümetin karantinaya aldığı bir otele gitmeleri gerekecek” dedi.

Ayrı bir gelişmede, İsrail başbakanı Bennett, Shin Bet terörle mücadele kurumunun telefon izleme teknolojisinin, yeni varyantın diğerlerine bulaşmasını engellemek için taşıyıcılarını bulmak için kullanılacağını söyledi.

Mart 2020'den beri açık ve kapalı olarak kullanılan gözetim teknolojisi, kiminle temas kurduklarını belirlemek için virüs taşıyıcılarının konumlarını yakındaki diğer cep telefonlarıyla eşleştirdi.

İsrail Yüksek Mahkemesi bu yıl, sivil haklar gruplarının mahremiyet endişeleri konusunda itirazlarda bulunmasının ardından kullanım kapsamını sınırladı.

Belçika, Botsvana, Hong Kong, İtalya, Almanya ve Birleşik Krallık'ta da tespit edilen varyant, küresel endişe ve seyahat kısıtlamaları dalgasına yol açtı, ancak epidemiyologlar bu tür kısıtlamaların Omicron'un küresel olarak dolaşımını durdurmak için çok geç olabileceğini söylüyorlar.

İsrail şimdiye kadar yedi şüpheli vaka ile bir Omicron vakasını doğruladı.

Sağlık Bakanlığı, teyit edilen vakadaki kişinin aşı olup olmadığı konusunda bilgi vermedi. Bakanlık Cumartesi günü yaptığı açıklamada, şüpheli vakalardaki yedi kişiden üçünün tamamen aşılandığını ve üçünün yakın zamanda yurt dışı seyahatinden dönmediğini söyledi.

Sağlık bakanlığına göre, İsrail'in 9,4 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 57'si tam olarak aşılanmış durumda, bu da Pfizer/BioNTech aşısının üçüncü dozunu aldıkları veya ikinci dozunu almalarının üzerinden henüz beş ay geçmediği anlamına geliyor.

İsrail, pandeminin başlamasından bu yana 1.3 milyon onaylanmış COVID-19 vakası ve 8.000'den fazla ölüm kaydetti.

Editör: TE Bilisim