21 Haziran 2022, Salı akşamı bir (İsrail) raporu, işgal ordusu (İsrail) saflarında intihar edenlerin sayısında artış olduğunu ortaya koydu.

(İsrail) Broadcasting Corporation ("Kan 11") tarafından aktarılan raporda, 2022 yılının ilk 6 ayında 11 intihar vakasının kaydedildiği belirtildi.

Raporda, 2021 yılında (İsrail) ordusu saflarında 11 intihar vakasının kaydedildiği, 2020 yılında ise 9 vakanın kaydedildiği belirtildi.

Rapora göre, İnsan Gücü Birimi başkanı Yaniv Asour, ruh ve ruh sağlığı alanında uzman ve uzmanların katılımıyla kapsamlı iç tartışmalar gerçekleştirdi.

"Kan 11", araştırmanın intiharlardaki artışın nedenlerini, aralarındaki olası bağlantıları, Corona pandemisinin askerlerin psikolojik durumu üzerindeki etkisinin doğasını ve diğer faktörleri içerdiğini belirtti.

(İsrail) işgal ordusu intiharlardaki artışı açıklayan net bir sonuca varamadı. Liderlere intiharların artmasını önlemek için "daha fazla teyakkuz ve durum tespiti" yapmaları talimatı verildi.

Ayrıca Manpower Division başkanı, psikolojik sorunları olan (İsrail) ordu askerleri için bir yardım hattı açılması talimatı verdi.

Editör: TE Bilisim