Mazal Mualem yakın tarihli bir ankette İsraillilerin neredeyse üçte ikisinin Donald Trump'ın yeniden ABD başkanı seçilmesini tercih edeceğini bildirdi ve Trump'ın şimdiye kadarki en popüler Amerikan başkanlarından biri olabileceğini ekledi. 

"Bu kadar çok anketin [eski ABD Başkan Yardımcısı Joe] Biden'in seçimi kazanacağını öngördüğü göz önüne alındığında ," diye yazıyor Mualem, bazı yorumcular şimdi bunun [İsrail Başbakanı Benjamin] Netanyahu için yıkıcı bir darbe olacağını söylüyor.

Sonuçta, Netanyahu'nun başarısının çoğu, Trump'la olan mükemmel ilişkisine bağlanabilir. Netanyahu, Trump'ın İsrail'e katkıları hakkında konuşmak için mevcut her platformu kullandığından emin oluyor, buna ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımak, İsrail'in Golan üzerindeki egemenliğini tanımak ve İsrail'in, Filistinliler ile normalleşme anlaşmalarına aracılık etmek

Bu arada, geçen ay Filistin Politika ve Anket Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir anket, Filistinlilerin % 61'inin Trump'ın seçimleri kaybetmesini beklerken , Filistinlilerin yalnızca % 21'inin Biden kazanırsa Washington ile daha iyi bağlar beklediğini gösterdi. 

Bu arada,% 34'ü mevcut ABD politikasının değişmeyeceğine inanıyor ve % 35, Ahmed Melhem'in bildirdiğine göre Biden kazanırsa koşulların daha kötüye gidebileceğine inanıyor .

Editör: TE Bilisim