Kaynakların FRANSA 24'e Pazartesi günü verdiği demeçte, Burkina Faso Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore Pazar gecesi başkent Ouagadougou'daki evinin çevresinde yoğun silah sesleri duyulması sonrasında gözaltına alındı.

Silahlar Pazar günü geç saatlerde Kabore'nin evinin yakınında, askerlerin ülkenin en üst düzey subaylarının görevden alınmasını ve İslamcı isyancılara karşı savaş için daha fazla kaynak talep etmek için birkaç kışlada isyanlar düzenlemesinin ardından duyuldu.

Sakinler ayrıca cumhurbaşkanının başkent Ouagadougou'daki evinin üzerinde bir helikopter gördüklerini bildirdiler.

Pazar günü erken saatlerde birkaç ordu üssüne ateş açılmasının ardından, askeri devralmalara eğilimli uçucu bir Batı Afrika ülkesinde bir başka darbe korkusu uyandırdı.

Ancak hükümet darbe söylentilerini çabucak yalanladı ve isyancı birliklerin sunduğu talepler listesi Kabore'yi devirmeye çalışmaktan hiç bahsetmedi ve daha iyi bir cihat karşıtı stratejiye olan ihtiyacı vurguladı.

Ouagadougou'daki Sangoule Lamizana üssünden bir asker, AFP tarafından alınan bir ses kaydında, İslamcı aşırılık yanlılarına karşı "savaş için yeterli kaynak istiyoruz" dedi.

İsyancı birliklerin sözcüsü, isimsiz kayıtta ayrıca, hoşnutsuz askerlerin üst düzey generallerin "değiştirilmesini", yaralı birliklere daha iyi bakılmasını ve savaşta öldürülen askerlerin ailelerine daha fazla destek verilmesini istediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim