13 Mayıs 2024'de yaşanan, Türkiye tarihinin en çok kayıp verilen Soma işçi cinayetinin 10. yılındayız.

301 maden emekçisi, önceden alarm veren iş güvenliği eksikliklerine rağmen, bilinçli bir şekilde, daha çok ve daha hızlı üretim, daha fazla kâr hırsıyla ölüme gönderildi.

Olaydan sonra ocaklarına ateş düşen aileler, güvenlik güçleri tarafından saldırıya uğradı, muktedirin has adamları tarafından yerlerde tekmelendi.

Göstermelik cezalarla sonuçlandırılan yargı sürecinin sonrasında, sorumlular serbest bırakıldı, denetim sorumluluğunu yerine getirmeyen kamu görevlilerinin yargılanmasına, ancak 10 yıl sonra, geçtiğimiz günlerde başlandı.

Soma'da, ihmalin boyutlarının ortaya çıkarılmasında büyük emeği olan, adaletin gerçekleşmesi ve sorumluların cezalandırılması için çaba sarf eden Av. Can Atalay, Av. Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD'li avukatlar, haksız ve mesnetsiz iddialarla tutuklandılar, hüküm giydiler.

Soma iş cinayeti ve sonrası, sermayenin emek sömürüsünün en belirgin haliyle gün yüzüne çıktığı, emekten yana olanlara bedel ödetildiği bir süreçtir.

Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama ve görevden alma kararları Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama ve görevden alma kararları

İzmir Barosu olarak bu süreçte, emekten yana tavrımızı ve duruşumuzu her zaman sergiledik ve sergilemeye devam edeceğiz.

Soma işçi cinayetinin 10. yılında, yitirdiğimiz 301 maden emekçisini saygı ile anıyoruz.

UNUTMADIK!

UNUTMAYACAĞIZ!

Editör: Haber Merkezi