Japon #Mitsuba Otomotiv işçilerin sendika hakkını tanımaması nedeniyle emekçiler fabrikayı terk etmeyerek eyleme başladı. Eyleme başta KESK olmak bir çok sendika ve meslek örgütü destek verdi.

KESK; "Japon #Mitsuba Otomotiv'in işçilerin sendika hakkını tanımaması nedeniyle emekçiler fabrikayı terk etmeyerek eyleme başladı. Sendikal mücadele engellenemez! Direnen #MitsubaOtomotivİscileriYalnızDeğildir! Yaşasın sınıf dayanışması!" açıklamasında bulundu.

İstanbul Tabip Odası'da; "Direnişteki #Mitsuba işçilerinin haklı mücadelesini dayanışma duygularımızla selamlıyoruz" dedi.

DİSK Basın-İş; "Sendikal çalışma nedeniyle 9 işçinin işten çıkartıldığı Mitsuba fabrikasında işçiler fabrikaya kapanarak direnişe geçti. Tüm basın emekçilerini Mitsuba işçilerinin sesi olmaya çağırıyoruz" dedi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu Mitsuba Otomotiv, işçilerinin sendikal haklarını tanımayıp işten çıkarmalara başlayınca emekçilerin yanıtı eylem oldu.

İki hafta önce sendikalı olan 4 işçiyi işten çıkaran fabrika yönetimi, daha sonra 5 işçiyi daha tazminatsız olarak işten çıkardı.

Birleşik Metal-İş'in toplu sözleşme için çoğunluğu sağladığı ancak fabrika yönetiminin konuyu mahkemeye taşıdığı süreç sırasında yaşanan bu işten çıkarmalara eylemle yanıt veren işçiler, fabrikayı terk etmedi.

Sabaha kadar sloganlarla direnişte olan emekçiler "hak, hukuk, adalet" sloganları attı.

Editör: TE Bilisim