Japon Momiji Nishiya, Pazartesi günü 13 yaş ve 330 günle ilk bayanlar kaykay altınını kazandığında tarihin en genç bireysel Olimpiyat şampiyonlarından biri oldu.

Nishiya, 13 yıl 203 günle şimdiye kadarki en genç bireysel Olimpiyat şampiyonu olabilecek Brezilyalı Rayssa Leal ve 16 yaşındaki Japon Funa Nakayama'yı geride bıraktı.

Nishiya, hileler bölümünde 15.26 puan alarak başrol oynadı ve kaykay olimpiyatta ilk kez sahneye çıkarken ev sahiplerine sokak disiplinini tamamen kazandırdı.

Performansı, Pazar günü bir dizi çarpıcı numarayla erkekler şampiyonluğunu kazanan Japon takım arkadaşı Yuto Horigome'un performansını yansıttı.

ABD'li dalgıç Marjorie Gestring, 1936 Berlin Oyunları'nda 13 yıl 268 günle 3 metre atlama tahtasını kazandıktan sonra en genç bireysel Olimpiyat şampiyonu olmaya devam ediyor.

Patencilerin her birinin ekipman üzerinde 45 saniyelik iki koşusu ve bir defaya mahsus olmak üzere beş atış hakkı vardır. Yediden en iyi dördü nihai toplamlarını oluşturuyor.

Kaykay, Olimpiyatları daha genç izleyicilere ulaştırma girişiminin bir parçası olarak sörf, spor tırmanış ve karate ile birlikte Tokyo'da ilk kez sahneye çıkan dört spordan biridir.

Editör: TE Bilisim