Temmuz-Ekim aylarında, özellikle kadınlar ve çocuklar arasındaki yükseliş, ilk dalgadaki düşüşle çelişiyor.

Japonya'daki intihar oranları , Covid-19 salgınının ikinci dalgasında, hükümetin insanlara cömert yardımlar sunduğu ilk dalgada düşmesine rağmen, özellikle kadınlar ve çocuklar arasında keskin bir artış gösterdi.

Hong Kong Üniversitesi ve Tokyo Metropolitan Institute of Gerontology'deki araştırmacılar tarafından yapılan araştırmaya göre, Temmuz-Ekim intihar oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre% 16 arttı ve bu, Şubat-Haziran'daki% 14'lük düşüşün aksine keskin bir tersine dönüş oldu.

Yazarlar, Nature Human Behavior dergisinde Cuma günü yayınlanan çalışmada, “Normal ekonomik koşulların aksine, bu salgın çocukların, ergenlerin ve kadınların (özellikle ev hanımlarının) psikolojik sağlığını orantısız bir şekilde etkiliyor” diye yazdı.

Araştırmaya göre intiharlardaki erken düşüş, hükümet sübvansiyonları, azalan çalışma saatleri ve okulların kapanması gibi faktörlerden etkilendi.

Ancak rapora göre, kadınlarda intihar oranının% 37, erkeklerdeki artışın yaklaşık beş katı artmasıyla düşüşün tersine döndüğü, pandeminin uzun süredir kadınların ağırlıkta olduğu sektörlere zarar vermesi, çalışan annelerin üzerindeki yükü artırırken aile içi şiddet arttığı belirtildi.

İkinci dalgada çocuk intihar oranı

Kasım 2016'dan Ekim 2020'ye kadar sağlık bakanlığı verilerine dayanan çalışma, ikinci dalgada çocuk intihar oranının ülke çapında bir okul kapatıldıktan sonraki döneme karşılık gelen% 49 arttığını buldu.

Japonya'nın başbakanı Yoshihide Suga, bu ay yeniden dirilmeyi durdurmak amacıyla Tokyo ve çevredeki üç il için Covid-19 olağanüstü hal ilan etti. Bu hafta Osaka ve Kyoto da dahil olmak üzere yedi vilayete daha genişletti.

İdari ve düzenleyici reform bakanı Taro Kono Perşembe günü Reuters'e verdiği demeçte, hükümetin olağanüstü halini uzatmayı düşünürken "ekonomiyi öldüremeyeceğini" söyledi.

Kono; “İnsanlar Covid-19 konusunda endişeleniyor. Ancak birçok insan işlerini kaybettikleri, gelirlerini kaybettikleri ve ümidi göremedikleri için de [kendilerini öldürdüler] ”dedi. "Covid-19'u yönetmekle ekonomiyi yönetmek arasındaki dengeyi bulmalıyız" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim