Joe Biden, ülke krizden krize giderken ve başkan Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra koronavirüsün şiddetini küçümsemeye devam ederken, Salı günü Pennsylvania eyaletinden güçlü bir ulusal birlik çağrısı yaptı .

Ülkeyi neredeyse ikiye bölen bölünmelerin sembolü olan Gettysburg alanından Biden, seçimi “ulusun ruhu için bir savaş” olarak nitelendirdi ve bu Kasım ayında riskleri vurguladı.

"Maske takmak siyasi bir ifade değil, bilimsel bir öneri,"

"Bugün yine bölünmüş bir eviz," dedi Biden, arkasında Gettysburg'un inişli çıkışlı tepeleri olan bir dizi Amerikan bayrağıyla çerçevelenmiş. Ama bu artık olamaz dostum. Çok fazla krizle karşı karşıyayız. Yapacak çok işimiz var. Onu öfke, nefret ve bölünme sürülerinde batmış halde bırakamayacak kadar parlak bir geleceğimiz var. "

Biden, bu partizanlık, Amerikan demokrasisinin temel direklerini zayıflatmakla tehdit ediyordu. Abraham Lincoln'ün aynı noktadaki adresini, savaşın en kanlı savaşlarından birini ve Lyndon Johnson'ın oradan yüz yıl sonra yaptığı açıklamaları gösteren bir konuşmada, Biden "bölünmenin maliyeti" ve korkuları konusunda uyardı.

"Amerikan başkanı" olarak yönetme sözü verdi.

Biden, koronavirüs salgını, ırksal adaletsizlik ve ekonomik kargaşa dahil olmak üzere ülkenin en önemli sorunlarına iki partili çözümler arayan bir "Amerikan başkanı" olarak yönetme sözü verdi.

Trump'tan ismen bahsetmemiş olsa da, Biden'ın sözleri, 210.000'den fazla Amerikalıyı öldüren ve aralarında başkan ve genişleyen Beyaz Saray yardımcıları da dahil olmak üzere milyonlarca insanı etkileyen küresel bir salgının ardından başkanın liderliğini olağanüstü bir şekilde azarladı. Bilimin ve gerçeklerin siyasallaşmasına ağıt yakarak ulusal bir strateji çağrısında bulundu.

Yumruğuna cerrahi bir maske sıkılmış olan Biden, "Maske takmak siyasi bir ifade değil - bilimsel bir öneri," dedi. "Yapılanları geri alamayız. Geri dönemeyiz. Ama daha iyisini yapabiliriz."

Editör: TE Bilisim