Amerikan şirketi Johnson & Johnson, deneme katılımcısında belirlenen bilinmeyen bir hastalık nedeniyle koronavirüs aşısı denemelerinin son aşamasını askıya aldı. Bu, şirket tarafından resmi web sitesinde açıklandı.

Basın bülteni, "Küresel denemenin üçüncü aşaması da dahil olmak üzere, COVID-19 aşı adayımızın tüm klinik denemelerinde, bir çalışma katılımcısındaki açıklanamayan hastalık nedeniyle ilave doz dağıtımını geçici olarak askıya aldık" dedi.

Doktorlar, kuralların gerektirdiği şekilde hasta kişinin durumunu öğrenirler. Gerekli tüm veriler toplandıktan sonra gönüllünün sağlığı ile ilgili ek bilgilerin yayınlanması beklenmektedir.

Daha önce, Johnson & Johnson'ın aşı denemelerinin üçüncü aşamasına 23 Eylül'de başladığı biliniyordu. 

Bu aşamada Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Meksika, Peru, Amerika Birleşik Devletleri, Şili ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden 60.000'e kadar gönüllünün katılacağı bildirildi. 

Denemeler, "COVID-19'u önlemek için plaseboya karşı tek bir aşı dozunun güvenliğini ve etkililiğini" inceleyecek. Şirket, ilacın ilk partisinin önümüzdeki yılın başlarında satışa sunulmasını bekliyor.

Editör: TE Bilisim