Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşmasından öne çıkan başlıklar

 

Kamuda tasarruf, bütçe harcamalarında disiplin, kamu yatırımlarında verimliliktir.

 

Burada kamu tasarruf alanlarına baktığımız zaman 8 öncelikli alana yoğunlaşıyoruz.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen açıklamada, kamudaki tasarruf önlemlerinin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Şimşek'in konuşmasından öne çıkan başlıklar arasında, kamuda taşıt kullanımı ve personel alımlarının sınırlandırılması yer aldı.

Kamuda tasarrufun, bütçe harcamalarında disiplin sağlanması ve kamu yatırımlarında verimlilik sağlanmasıyla gerçekleştirileceğini belirten Şimşek, 8 öncelikli alana odaklandıklarını ifade etti.

CHP’Lİ KARAKOZ: “İNCİR ÜRETİCİSİNİ ENFLASYONA EZDİRMEYİN” CHP’Lİ KARAKOZ: “İNCİR ÜRETİCİSİNİ ENFLASYONA EZDİRMEYİN”

İlk olarak, kamudaki taşıt kullanımına yönelik önlemler alınacağını açıklayan Şimşek, kamu filo yönetim sisteminin hayata geçirileceğini ve taşıt sayısı ile kullanım standartlarının belirleneceğini aktardı. Taşıtların yaşını, kilometresini ve kullanımını izleyecek bir sistemin devreye sokulacağını belirten Şimşek, taşıtların kurumlar arası kullanımına zemin hazırlanacağını ifade etti.

Özellikle savunma ve güvenlik alanları dışında, memur servislerinin kaldırılacağını ve toplu taşıma araçlarının kullanılacağını duyuran Şimşek, yeni taşıt alımlarının 3 yıl boyunca yapılmayacağını ve kiralanmayacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi