Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov , Moskova'da on saatlik görüşmelerin ardından Azerbaycan ve Ermenistan'ın Karabağ'da 10 Ekim saat 12: 00'den itibaren ateşkesi kabul ettiklerini söyledi .

Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in çağrısına cevaben ve Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı (İlham - Ed.) Aliyev ve Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı (Nikola - Ed.) Pashinyan'ın anlaşmalarına uygun olarak taraflar aşağıdaki adımlar üzerinde anlaştılar.

Birincisi: 10 Ekim 2020 saat 12: 00'de savaş esirlerinin ve diğer tutukluların ve ölülerin bedenlerinin ICRC aracılığı ile değişimi için insani amaçlar için ateşkes ilan edildi. "Dedi.

Bakü ve Erivan ayrıca "mümkün olan en kısa sürede barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere" başlama konusunda anlaştılar. Aynı zamanda taraflar Karabağ müzakere sürecinin formatının değişmezliğini de teyit ettiler.

Ortak belge metninden de anlaşılacağı üzere, ateşkesin belirli parametreleri üzerinde ayrıca kararlaştırılacaktır.

Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları Sergei Lavrov, Zohrab Mnatsakanyan ve Jeyhun Bayramov arasında Dağlık Karabağ'daki duruma ilişkin görüşmeler tamamen kapalı bir formatta gerçekleştirildi. Görüşme başlamadan önce taraflar açıklama yapmaktan kaçındı.

Editör: TE Bilisim