CHP Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA; “KPSS ücretinin kaldırılması için Cumhurbaşkanı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdim. Ücretini ödeyemeyen adaylar sınava giremiyor. Pandemi koşullarında işsiz gençlerimizden 300 TL'ye varan KPSS ücreti alınması vicdanları sızlatıyor” dedi

Kaya konuyla ilgili açıklaması ve soru önergesi şu şekildedir;

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) 2021 KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) başvuru ücretlerini açıkladı. Genel Yetenek/Genel Kültür /Eğitim Bilimleri her bir oturum için 90,00 TL; KPSS Alan Bilgisi Sınavı her bir oturum için 65,00 TL; ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) her bir ÖABT alanı için 90,00 TL sınav ücreti belirlendi.

İşsiz gençlerin normal şartlarda KPSS ücretlerini ödemekte zorlandıkları bilinen bir gerçektir. Pandemide ekonomik krizin daha da derinleşmesiyle, KPSS ücretini ödeyemediği için sınava giremeyecek adayların sayısı daha da artmıştır.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da KPSS ücretini ödeyemeyen gençlerin sınav ücretlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını açıklayarak, adaylara destek vermiştir.

Pandemi koşullarında KPSS ücretlerinin kaldırılması, adayları çok büyük ölçüde rahatlatacaktır. Sınava girecek adaylar da yoğun bir şekilde KPSS ücretlerinin kaldırılmasını talep etmektedir.

Bu bilgiler kapsamında;

  1. KPSS ücretlerinin kaldırılması için bir çalışmanız var mıdır?
  2. Adayların talepleri dikkate alınarak KPSS ücretleri kaldırılacak mıdır?
Editör: TE Bilisim