KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, MYK üyeleri Sevgi Yılmaz ve Erdal Karakuş'un da bulunduğu KESK heyeti, kayyum atanan Hakkari’ye dayanışma ziyaretinde bulundu. Ahmet Karagöz, Hakkari Valiliği önünde yapılan basın açıklamasında şunları söyledi: “Antidemokratik uygulamalarla Hakkari halkının iradesine kayyum atanmasının ne insani, ne ahlaki, ne de hukuki bir yanı vardır. Bugün Hakkari halkının iradesi bir zorbalıkla karşı karşıya kalmıştır. Bunu bir kez daha KESK adına protesto ediyoruz, reddediyoruz.” dedi. Karagöz ayrıca, “Kayyım atamak zorbalıktır” ifadesini vurguladı.

Motorine 1 lira 47 kuruşluk indirim Motorine 1 lira 47 kuruşluk indirim

Karagöz, kayyımları göndermenin imkânsız olmadığını belirterek şu şekilde devam etti: “Biz yönümüzü adalete dönmek isterdik ama maalesef bu ülkede adalet yok. Biz, herkes için adalet talep ediyoruz. Adaletin olmadığı bir yerde belediyeyi alın başınıza çalın. Kayyım gider, direnenler kalır. AKP’nin talancı belediyecilik anlayışı 31 Mart’ta halkın sert duvarına çarptı. Şimdi Hakkari belediyesine kayyım atıyorlar. Biz asla bunu kabul etmeyeceğiz. Bu karardan mutlaka geri dönülmelidir. Belediye eşbaşkanının yaka-paça gözaltına alınması bu ülkede faşizan uygulamaların kalıcılaştığının açık göstergesidir. Bu durumu protesto ediyoruz. Anti demokratik uygulamalarla kayyum atamak insani, ahlaki bir yanı yoktur ve zorbalıktır. Hakkari halkının iradesi bir zorbalıkla karşı karşıya kalmıştır. Mehmet Akış, bu halkın iradesidir ve ne olursa olsun öyle kalacaktır. Halk iradesine vurulan bu darbeden derhal vazgeçilmelidir.”

Ardından konuşan DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık ise, “Zora, zulme boyun eğmeyeceğiz. Bu topraklarda Kürt halkının iradesine saygı duyacaksınız,” dedi.

Editör: Haber Merkezi