Haber Sen; “Genel Merkez yöneticimiz Ayşe Noyan Koluman adına hem dernek yöneticileri hem de banka hesap numarasını derneğe verilmesine onay veren PTT A.Ş. yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduk.”

KESK’e bağlı Haber Sen tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

Binlerce PTT çalışanı 15.01.2022 tarihinde maaşlarından Posta Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği adına 20 TL aidat kesildiğini görmüştür. Derneğe üye olmadığı halde dernek tarafından adına ve banka bilgilerine ulaşılarak izni olmadan banka hesabından para çekilen Genel Merkez yöneticimiz Ayşe Noyan Koluman adına hem dernek yöneticileri hem de banka hesap numarasını derneğe verilmesine onay veren PTT A.Ş. yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Üyelik için başvuru yapılması ve Yönetim Kurulu kararı gerekirken üye olmayan binlerce PTT çalışanının maaş hesabından aidat kesilmesi “hata” olarak açıklanacak bir durum olamaz. Dernek Yöneticileri kasıtlı olarak bu bilgilere ulaşarak aidat kesilmesine onay vermiş ve suç işlemiştir.

Personelin maaş hesabına dair bilgiler çalışmakta olduğu Kurumda bulunmaktadır. Dernek bu bilgileri ancak PTT A.Ş’den alabilir. Banka hesap numaralarını Dernek ile paylaşan ve paylaşılmasına onay veren Kurum yöneticileri de suç işlemiştir.

Editör: TE Bilisim