Türkiye KHK Platformları Birliği yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirerek “BuSuça OrtakOlma” çağrısında bulundu.

Platform konuyla ilgili 24 Ağustos 2020 Pazartesi, Saat: 21.00’de ki Twitter etkinliğine katılım çağrısı yaptı.

Platformunu açıklaması şu şekilde;

“15 Temmuz darbe girişiminden sonra iktidar Kamu emekçilerini darbenin sorumlusu olarak gösterdi ve çok önceden hazırlanmış oldukları belli olan fişlemelerle 150 bine yakın emekçiyi ihraç etti. 

Böyle durumlarda iktidarın düşman bir kesim yaratması ve sözde yarattığı bu düşman kesimle mücadele etmesi gerekiyordu. Bu yüzden kamu emekçileri günah keçisi olarak seçilip ihraç edildi.

İhraç edilen Kamu emekçilerini destekleyecek olan insan hakları savunucularını da hedefe koyması gerekiyordu. Onu da yaptı. Mücadelemize destek veren insan hakları savunucuları, akademisyenler, demokratik kitle örgütleri vb kuruluşlar, kişiler terör destekçiliği suçlaması ile susturuldu.

Ancak

Hiçbir somut delil olmadan, haksız hukuksuz işinden etmek, sivil ölüye çevirmek, kök yesinler demek, vatandaşlık haklarını ellerinden almak, adil olmayan yargılamalarla cezaevlerine insanları atmak insanlık suçudur.

KHK’lı Platformları Birliği olarak bizler güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir ülke ve dünyayı arzu ediyoruz. Öncelikli olarak ülkemizde ve daha sonra dünyada dil, din, ırk, etnik, cinsiyet, yaşam tarzı, sosyal, siyasal, kültürel, ideolojik tercihlerinden dolayı haksızlığa uğramış insanların yanında, mağdurdan ve mazlumdan taraf olmayı seçiyoruz ve tüm insanlığa diyoruz ki

BuSuça OrtakOlma

Saat 21:00 de başlıyoruz.

5 dakikada 1 tweet atıp bol rt/fav yapıyoruz.

Saatinden önce etiketi kullanmayalım.

Desteklerinizi bekliyoruz...

kısa ve özgün twitler atalım.

Desteklerinizi bekliyoruz

# işaretini kesinlikle kullanmayalım.

Editör: TE Bilisim