"Bizler KHK’lı Platformları Birliği olarak hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve ötekileştirilmenin karşısındaki duruşumuzla Türkiye’nin kaos ve çatışma ortamından hızla uzaklaştırılması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz."

Platformlar Birliği'nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

"Türkiye’de tarihi süreç içerisinde demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesinin zaman zaman kesintiye uğradığı görülmektedir. Bugün yine bu değerli mücadeleyi; kutuplaştıran, ötekileştiren, çatıştıran, gerilimden ve şiddetten beslenen ve birlikte yaşama duygusunun karşısındaki karanlık güçler, her türlü çatışma ve şiddet diliyle barış ve kardeşliğin karşısında yer aldığını ibretle görmekteyiz.

2023 Genel seçimleri öncesi çatışmadan nemalanan karanlık güçler, geçmişte Maraş , Çorum, Gazi, Gezi, vb. olaylarda olduğu gibi eşit yurttaşlık mücadelesi veren ve her dönem ötekileştirilmeye zorlanmış Aleviler üzerinden yeni ve yeniden bir çatışma ortamı ve alanı oluşturmak istendiklerinin farkındayız.

Bizler KHK’lı Platformları Birliği olarak hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve ötekileştirilmenin karşısındaki duruşumuzla Türkiye’nin kaos ve çatışma ortamından hızla uzaklaştırılması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz.

Bu nedenle Alevilere ve Cemevlerine sahip çıkarak her türlü provokasyona karşı çıkmayı en temel yurttaşlık görevi olduğu bilinciyle sizleri de bu akşamki TAG çalışmasına davet ediyoruz."

Bu akşamki etiketimiz:

? #KimseÖtekiOlmasın

?TAG çalışmasına saat 21:00’de

?Gücümüz Birliğimizde, Sen Yoksan Bir Eksiğiz. ?

Editör: TE Bilisim