Kolombiya toplumunun geniş kesimlerinden, kurumlarından, sendikalarından, partilerinden bir grup 17 Temmuz Cuma günü Demokrasi Manifestosu adlı bir belge yayınladı.

Cumhurbaşkanı Iván Duque'yi Kolombiya demokrasisini ihlal etmekle suçlayan bildiriye "Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi bugün Kolombiya'da demokrasi risk altında" diyor. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Iván Duque’nin siyasi kontrol olmaksızın kararname ile yönetiyor açıklaması yapıldı.

Demokrasi Manifestosu, "gücün cumhurbaşkanına yoğunlaştığı, temel hakları sınırlayan ve süratli anayasal kontrolden kaçan kamu düzeni normlarının kabul edildiğini" kınamaya devam ediyor.

Iván Duque " Eklediği yasaları demokratik müzakere etmeden yasal sisteme dahil etti, " Hükümet, metni kınadı televizyon kanallarını küfürlü bir şekilde kullandı, bilgi dengesi ilkesini çiğnedi. "

Belge, İvan Duque Hükümeti'nin "güçlerini topladığını ve Kongre'nin teknolojik bir platformla sınırlı olduğunu" savunurken, "muhalefet garantilerinin" ortadan kaldırıldığını "belirtiyor.

Bildiri, 1992 Ulusal Kurucu Meclis eski başkanı, Kolombiya Komünist Partisi (PCC) genel sekreteri Antonio Navarro, Ortak Alternatif Kuvvet partisi ( FARC), Rodrigo Londoño tarafından açıklandı.

Buna karşılık, Juan Manuel Santos Hükümeti, eski Bogotá Belediye Başkanı Luis Eduardo Garzón ve Teatro La Candelaria'nın direktörü sırasında yukarıda bahsi geçen pozisyonu elinde tutan eski İçişleri Bakanı Fernando Cristo gibi, siyasetçiler de bildiriyi imzaladılar.

Editör: TE Bilisim