Kurban, koka mahsullerinin ailelerin haysiyetle yaşamasına izin veren bir alternatif olmaksızın zorla yok edilmesini kınayan La Larga y Tumaradó Topluluk Konseyi'ne aitti.

Kolombiya'nın Chocó bölümünde, Villa Nueva topluluğundan bir sosyal lider olan Edis Care Pazartesi günü öldürüldü. Kurban iddia Clan del Golfo ait "ağır silahlı kişiler" tarafından ikamet onun yerine saldırıya uğradı.

Care, La Larga y Tumaradó (Cocolatu) Topluluk Konseyi'nin bir parçasıydı ve örgütle birlikte, ailelerin haysiyetle yaşamasına izin verecek bir alternatif olmaksızın koka mahsullerinin zorla ortadan kaldırılmasını kınadı.

Popüler Araştırma ve Eğitim Merkezi'ne (CINEP) göre , 3 Nisan'da Topluluk Konseyi üyelerine yönelik tehditleri silahlı kişilerden kınadı . Bildirdikleri tacizler arasında üyelerinin hayatlarına yönelik doğrudan tehditler, bu silahlı grupların evlerinin yanında bulunması ve evlerin, mahsullerin ve sınırların tahrip edilmesi yer aldı.

Cocolatu'yu oluşturan 48 toplulukta yaşanan katliam ve zorla yerinden edilme buna ek olarak, Kolombiya Hükümeti ile FARC arasındaki Barış Anlaşması ile oluşturulan Barış İçin Özel Yargı Yetkisi (JEP), La Larga ve Tumaradó Topluluk Konseyi'ni  zorla kaybetme, cinayet gibi gerçekleri dikkate alarak toplu mağdur olarak akredite etmiştir.  

Konsey 2019'dan beri Kolombiya Hükümeti'nden koruma ve güvenliğini taahhüt etmesini talep etti.

Kalkınma ve Barış Çalışmaları Enstitüsü'ne (Indepaz) göre, 2016'da Barış Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana, Ağustos 2020'ye kadar Kolombiya'da 1.000 sosyal lider ve İnsan Hakları savunucusu suikasta kurban gitti .

Editör: TE Bilisim