Dört şüpheli tutuklanırken, büyük miktarda pangolin pullarının da ele geçirildiği açıklandı.

Zimbabwe'de, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden yasadışı bir şekilde götürülen en az 26 büyük maymun yakalandı ve burada dört şüpheli kaçakçı tutuklandı.

Kongo'nun çevre bakanı Claude Nyamugabo Bazibuhe de ülkenin kuzeydoğusundan büyük miktarda pangolin pullarının ele geçirildiğini duyurdu.

Kongo, doğu ova gorilleri ve dağ gorilleri gibi nesli tükenmekte olan büyük maymunlar için dünyanın son sığınaklarından biri iken, pangolin, geleneksel Çin tıbbında ödüllendirilen pullarıyla dünya çapında en çok ticareti yapılan hayvan olarak kabul ediliyor.

Zimbabwe parkları ve yaban hayatı otoritesi sözcüsü Tinashe Farawo Cuma günü yaptığı açıklamada, iki Kongolu uyruklu, bir Malawi ve bir Zambiyalı, bir kamyonda maymunlarla Zimbabwe'ye girerken rutin bir sınır sonrası kontrolü sırasında tutuklandıklarını söyledi.

Ölçekler, bilimsel kanıt olmamasına rağmen artrit, ülser ve tümör gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Küçük hayvanların bazı bilim adamları tarafından yeni koronavirüsün çalışmalarda denek olarak kullanıldığı düşünülüyor.

BM uyuşturucu ve suç ofisine göre, dünyada en çok ticareti yapılan memelilerin sayısı 2014 ile 2018 arasında on kat arttı.

Dünya Vahşi Yaşam Fonu 10 Eylül Perşembe yayınladığı raporda, dünyanın vahşi hayvan popülasyonunun üçte ikisinden fazlasını, esas olarak insan faaliyeti nedeniyle kaybettiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim