Mısırlı Müslüman Kardeşler, İsrailli politikacılarla tartışmalı bir koalisyon hükümeti anlaşmasını kabul ettikten sonra Mansur Abbas'ın Birleşik Arap Listesi Partisi ile herhangi bir bağlantıyı şiddetle reddetti.

Mısırlı Müslüman Kardeşler, İslamcı Birleşik Arap Listesi'nin (UAL) lideri Filistin-İsrail Knesset üyesi Mansur Abbas ile herhangi bir bağlantısı olduğunu reddetti.

Müslüman Kardeşler sözcüsü Talat Fahmy, hareketin medyada Abbas'ın UAL'i ile bağlantılı olduğunu iddia eden haberleri şiddetle reddettiğini söyledi.

UAL'ye atıfta bulunarak, "Kardeşlik, bu hareketle ideolojik veya örgütsel bir bağlantısı olmadığını teyit ediyor".

Cuma günü, UAL iki İsrail siyasi partisine - merkezci Yesh Atid ve aşırı sağ Yamina - İsrail'de bir koalisyon hükümeti kurmak ve uzun süredir Başbakan Benjamin Netanyahu'yu devirmek için katılacağını duyurdu.

Yamina lideri Naftali Bennett, daha önce herhangi bir Filistin devletine karşı olduğunu ifade etti ve "Arapları öldürmekle" övündü. Yeş Atid lideri Yair Lapid ile iki yıl sonra koalisyon hükümetinde başbakan olarak görev yapması bekleniyor.

Mısırlı Müslüman Kardeşler'in takip komitesinin bir üyesi olan Salih Lütfi, Abbas'ı eleştirdi ve İsrail'in Kudüs ve Gazze'deki son saldırılarının ışığında yaptığının "anormal" olduğunu söyledi.

Abbas, kararı nedeniyle Filistinlilerden de çok sayıda eleştiri aldı.

UAL, koalisyon hükümetine katılımının İsrail nüfusunun %20'sini oluşturan İsrail vatandaşlığına sahip Filistinlilerin koşullarını iyileştireceğini söylüyor.

Editör: TE Bilisim