Amerika'daki kadınların oy haklarının güvence altına alınması için mücadele eden, Susan B. Anthony, Elizabeth Cady Stanton ve Sojourner Truth'un heykeli Central Park'ta açılışı yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde kadınlara oy kullanma hakkının verilmesinin üzerinden 100 yıl geçti.

Ve eşitlik mücadelesi bitmemiş olsa da, değişimin yolunu açan öncülerden ilham alınabilir.

New York'ta üç kadın hakları savunucusunun çalışmalarına saygı duruşu olarak yeni bir heykel açıldı.

Hillary Clinton, "Ancak, bu heykelde tasvir edilen kadınları onurlandırmak için oy vermekten daha önemli bir şey yoktur" dedi.

Central Park, Amerika kadınlarına yeni bir saygı duruşunda bulundu!

Çarşamba günü parkta kadın hakları öncüleri Elizabeth Cady Stanton, Susan B. Anthony ve Sojourner Truth onuruna bir heykel açılışını gerçekleştirdi. Yeni anıt, parkın gerçek hayattaki kadınları resmettiği ilk anıt.

Eserin heykeltıraşı Meredith Bergmann, "Cam tavanı kırmayı duydunuz" dedi . "Bu heykel bronz tavanı kırıyor."

AMNY'nin bildirdiğine göre park, erkek figürleri onurlandıran 23 heykelin yanı sıra Alice Harikalar Diyarında, Romeo ve Juliet'ten  Anne Kaz ve Juliet gibi kurgusal kadınları tasvir eden bir avuç heykele ev sahipliği yapıyor.

Bergmann, "Artık New York şehri ve Central Park'ın kadınların başarılarını heykele layık görmeye odaklanması harika," diye ekledi.

Central Park'ın yeni heykeli, kadınlara oy kullanma hakkı veren 19. değişikliğin onaylanmasının 100. yıldönümünden sadece bir hafta sonra geldi. Tartışmada bir masanın etrafında toplanan her üç kadını tasvir ediyor.

Bergmann'ın orijinal tasarımı sadece iki beyaz aktivisti içeriyordu, ancak daha sonra eleştirmenlerin kadınların oy hakkı için mücadeleyi aklamaya yönelik tasarımı çağrıştırmasının ardından bunu gerçeği içerecek şekilde değiştirdi.

Anthony'nin tutuklandığı ve 1872'de yasadışı olarak oy kullanmaktan mahkum edildiği biliniyor. O ve Stanton daha sonra 1866'da hem kadınlar hem de Afrikalı Amerikalılar için eşit haklar için kampanya yürüten Amerikan Eşit Haklar Derneği'ni kurdular.

Gerçek, New York Swartekill'de köleliğin içinde doğdu, ama sonunda 1826'da kaçtı. Ünlü bir kölelik karşıtı ve kadın hakları aktivisti olmaya devam etti.

AMNY'ye göre Hillary Clinton, heykelin açılışında, "Tarihin büyük nehrinde dururken sorumluluğumuz, bu heykeldeki kadınların hikayelerini okullarımıza, sosyal medyaya ve hayatımıza taşımaktır" dedi. . "Ancak, bu heykelde tasvir edilen kadınları onurlandırmak oy vermekten daha önemli bir şey olamaz."

Anıt, Shakespeare, İskoç romancı Sir Walter Scott ve daha fazlasının heykellerinin de yer aldığı Central Park'ın Edebiyat Yürüyüşü'ne kurulacak.

Bergmann, verdiği demeçte, "Bu heykelleri gören küçük kızlardan umudum, kadınların bu tür işleri yüzyıllardır yaptıkları bilgisiyle toplumsal değişim için ciddi işler yapmak için ilham alacaklarıdır" dedi.

Editör: TE Bilisim