Şansölye, 16 yıllık liderliği yansıttığı için karbon emisyonlarını azaltma rekorunun 'yeterli olmadığını' söyledi.

Angela Merkel, Almanya'nın karbon emisyonlarını azaltma rekorunun Paris iklim anlaşmasının küresel ısınma hedeflerini karşılamak için “yeterli olmadığını” kabul etti , çünkü Şansölye 16 yıllık liderliğinin başarılarını ve kaçırdığı fırsatları değerlendirdi.

26 Eylül'deki federal seçimlerin ardından Avrupa'nın en büyük ekonomisinin lideri olarak görevinden ayrılmadan önce Perşembe günü düzenlediği yıllık yaz basın toplantılarının sonuncusunda konuşan Merkel, Almanya'nın iklim krizi karşısında ekonomisini yeniden ayarlamak için “çok şey yaptığını” söyledi. yenilenebilir enerjinin enerji karışımındaki payı %10'dan %40'a, karbon emisyonunu 1990'dan 2010'a kadar %20 ve bundan sonraki 10 yıl içinde %20 daha azaltıyor.

67 yaşındaki genç yine de Paris anlaşmasının küresel ısınmayı sanayi öncesi seviyelere kıyasla 2C'nin çok altında, tercihen 1.5C'de sınırlama hedefine karşı ölçüldüğünde “elde edilenin yeterli olmadığını” kabul etti. Sadece Almanya'nın değil, tüm dünyanın hedeflerine ulaşamadığını söyledi.

Merkel, "Bilim için, nesnel koşulların mevcut hızda devam edemememizi, ancak tempoyu yükseltmemizi gerektirdiğini görmek için yeterli sağduyuya sahibim" dedi.

Almanya tek başına dünya iklimini değiştiremezken, “bunu yapma şeklimiz diğerlerinin izleyeceği bir örnek oluşturabilir” dedi.

1994-1998 yılları arasında Şansölye Helmut Kohl yönetiminde çevre bakanı olan Merkel, daha verimli iklim korumasına yönelik ortak küresel adımlar için verilen mücadelenin “tüm siyasi çalışmamı şekillendirdiğini” söyledi.

O, hükümetinin 2011 yılında nükleer enerjiyi 2022 yılına kadar aşamalı olarak durdurma kararını savundu ve eleştirmenler bunun ülkeyi kömüre daha bağımlı hale getirdiğini söylüyor. “Almanya için zar atıldı” dedi. "Geleceğin bir hükümetinin bu açıdan hiçbir şeyi değiştirdiğini görmüyorum."

İklim acil durumu konusu, geçen hafta rekor düzeyde yağış ve ani sellerin batı Almanya'nın büyük bir bölümünü harap etmesi , en az 179 kişinin hayatını kaybetmesi ve Rheinland-Pfalz ve Kuzey- Batı bölgelerinde ulaşım ve enerji altyapısını bırakmasının ardından siyasi gündemin en üst sıralarına geri döndü. Ren Vestfalya kargaşa içinde.

Almanya'nın ulusal hava durumu servisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, geçen hafta selden etkilenen bölgelerin hafta sonu daha şiddetli yağış alabileceğini söyledi.

Merkel, sular altında kalan bölgedeki evleri, demiryollarını ve enerji hatlarını yeniden inşa etme çabasının, başbakanlığının "son gününe kadar" çabalarını gerektirecek anıtsal bir girişim olacağını söyledi.

Çarşamba günü kabinesi, selden etkilenen insanlar için 200 milyon € (170 milyon £) değerinde acil mali yardımı onayladı ve eyalet hükümetlerinin federal yardım programına uyması bekleniyor.

4.500'den fazla sivil savunma işçisi, itfaiyeci ve asker, Rheinland-Pfalz'ın kötü şekilde etkilenen Ahr vadisi bölgesindeki temizlik çabalarına yardımcı olmak için görevlendirildi.

Merkel, hasarın boyutunun henüz belirlenmediğini, ancak çok büyük olduğunu söyledi.

Geniş kapsamlı bir buçuk saatlik basın toplantısının başlangıcında Merkel, Almanya'daki Covid-19 pandemisinin "endişe verici dinamiği" konusundaki endişesini de dile getirerek, Delta varyantının başka bir "üssel dalga" yarattığını söyledi. Alman nüfusunun %60'ının en az bir aşı aşısı olmasına rağmen.

Almanya'nın hastalık kontrol kurumu Robert Koch Enstitüsü Perşembe günü, son 24 saat içinde 1.890 yeni enfeksiyon ve geçen hafta 100.000 kişi başına 12.2 yeni vaka insidans oranı kaydetti.

Editör: TE Bilisim