Mersin Tabip Odası, TTB’nin 14-18 Eylül tarihleri arasını mücadele haftası ilan etmesi nedeniyle COVİD-19 pandemisinde kaybettikleri meslektaşlarının anısına #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz şiarıyla Mersin’deki tüm sağlık birimlerinde 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU gerçekleştirdi.

Mersin Tabip Odası gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Dünya ve ülkemiz altı ay önce ilan edilen COVID-19 pandemisi ile mücadele ediyor. Ülkemizde bu güne değin resmi rakamlarla yedi bin’i aşkın insan, 91 sağlık çalışanı, 39 hekim öldü. TTB olarak yaptığımz araştırmalarda bugüne değin açıklanan vaka ve ölüm sayılarının doğru olmadığını ve ülkemizde bir pandemiden ziyade bir algının yönetildiğini ve pandeminin yönetilememesi nedeniyle sağlık çalışanlarının tükendiğini ve öldüğünü iddia ediyoruz.

Bu nedenle 14-18 Eylül haftasını, ölen sağlık çalışanları anısına siyah kurdalelerimizi takarak, tüm işyerlerimizde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdik.” dedi

Mersin Tabip Odası açıklamanın devamında;

“Bu adımları atmayanların, COVID-19 salgını ile mücadeleyi gerçekler üzerinden, olağandışı durum tanımıyla ve bir seferberlik ruhuyla karşılamayanların;  suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatacağımızı buradan ilan ediyoruz. COVID-19 salgını mücadelesinde başarı; akıl ve bilim esas alınarak, gerçekleri konuşarak, filyasyon ve test süreçlerini çok iyi yöneterek, tedavi ortamını iyileştirip, sağlık çalışanlarını motive ederek sağlanır. Salgının yaygınlaştığı, 8 günde 8 hekimin hayatını kaybettiği, herkesin kendisi ve bütün yakınları için sürekli tedirgin olduğu bir süreçte herhangi bir başarıdan söz edilemez. “ dedi.

Editör: TE Bilisim