Bu Salı günü 7.0 büyüklüğünde bir deprem hissedildi ve Mexico City'de alarmları devreye soktu, şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya maddi hasar bildirilmedi.

Ulusal Sismoloji Servisi'nden alınan bir ön rapora göre, sarsıntı yerel saatle 20:47'de (01.47 GMT) güneydeki Guerrero eyaletindeki Acapulco'nun 14 kilometre güneydoğusunda meydana geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırması, depremin büyüklüğünü aşağı doğru ayarladı. Başlangıçta 7.4 olduğunu belirtti, ancak kısa bir süre sonra büyüklüğünün 7 olduğunu ve merkez üssünün güney Guerrero eyaletindeki Los Órganos de San Agustín'de olduğunu söyledi.

Meksika sismoloji servisi, 6.9'luk bir ön büyüklük belirtmişti.

Mexico City belediye başkanı Claudia Sheimbaum, bir tweet'te yetkililerin başkentin üzerinde uçtuğunu, ancak herhangi bir hasar bildirimi olmadığını bildirirken, yerel Kamu Güvenliği Sekreteri Omar García Harfuch aynı sosyal ağda dikkat çekti. bazı mahallelerin elektriklerinin tükendiğini söyledi.

Şimdiye kadar hareketin Michoacán, Morelos, Oaxaca ve Veracruz eyaletlerinde algılandığına dair bir rapor var.

Salı günkü deprem, ülkede çok sayıda can ve mal kaybına yol açan ve halkın zihnine kazınan iki depremin yıldönümlerini hatırlamasından yaklaşık bir buçuk hafta sonra gerçekleşti.

19 Eylül 2017'de, 7,1 büyüklüğündeki bir deprem en az yarım bin ölü bıraktı, aynı gün, ancak 1985'te, 8,1'lik bir deprem yaklaşık 10.000 kişiyi öldürdü ve Mexico City'nin çeşitli bölgelerini harap etti.

Editör: TE Bilisim