Osaka tahttan indirildi, 80. sıranın altına düşecek.

Eski dünyanın bir numarası Naomi Osaka, Avustralya Açık şampiyonluk savunmasının üçüncü turunda durdurulmasının ardından sıralamada 80. sıranın altına düşecek.

Japonya'dan dört kez Grand Slam şampiyonu şu anda 14. sırada - standartlarına göre zaten düşük - ancak Melbourne'deki erken ölümünün ardından düşmeye hazırlanıyor.

Osaka, Cuma günü 60. sıradaki Amerikalı Amanda Anisimova'yı 4-6, 6-3, 7-6 (10/5) karşısında sersemleterek son 16'da en iyi tohum ve ev sahibi Ashleigh Barty ile bir hesaplaşmaya başlarken iki maç puanını boşa harcadı.

24 yaşındaki Osaka, sıralamada düşmesi konusunda "oldukça endişeli olmadığını" söyledi - en son Ağustos 2016'da 80'in altındaydı.

Kaybetmesine rağmen performansından memnun olan Osaka, "Yıl boyunca böyle oynamaya devam edersem, gitmesi gereken yere kadar gideceğini düşünüyorum" dedi.

"Sadece başımı aşağıda tutacağım ve çok çalışmaya devam edeceğim. Sanırım gitmem gereken yere geleceğim."

Osaka için zor bir altı ayı birleştirir.

Geçen yılki Melbourne Park finalinde Amerikalı Jennifer Brady'yi yendi, ancak akıl sağlığını korumak için basın toplantıları yapmayacağını söyleyerek Fransa Açık'tan çekildi ve Wimbledon'da oynamadı.

Eylül ayında ABD Açık'ta ağlamaklı bir erken çıkış yaptı ve depresyonla mücadele ettiğini söyleyerek tenise süresiz olarak ara verdi.

Osaka, 2022'de sahada daha fazla eğlenmeye kararlı olduğunu söyleyerek bu yılın başında Avustralya'da yeni bir bakış açısıyla eyleme geri döndü.

Oynama süresinin eksikliğinin Anisimova'ya yenilmesine katkıda bulunduğunu reddetti, ancak antrenörü Wim Fissette'in aksini düşündüğünü açıkladı.

Editör: TE Bilisim