New York Valisi Kathy Hochul, 2035 yılına kadar tüm yeni binek otomobillerin ve hafif ticari kamyonların sıfır emisyonlu modeller olmasını hedefleyen bir yasa tasarısını Çarşamba günü imzalayarak, Kaliforniya eyaletine katıldı. 

Kanun, "2035 yılına kadar eyalet içi satışların %100'ü" hedefi ve mümkünse 2045 yılına kadar orta ve ağır hizmet araçları için benzer bir hedefle daha yüksek sayıda sıfır emisyonlu araç gerektiren düzenlemeleri belirlemektedir.

ABD hükümeti, fosil yakıt tüketimini azaltmak ve insan kaynaklı iklim değişikliğini yavaşlatmak için küresel hedeflere ulaşılmasına yardımcı olmak için elektrikli araçların satışını teşvik etmeye çalışıyor.

Ağustos ayında Başkan Joe Biden, en büyük ABD otomobil üreticilerinin desteğiyle yapılan bir hedef olan 2030'da satılan tüm yeni araçların yarısının elektrikli olmasını amaçlayan bir yürütme emriyle sera gazı emisyonlarını azaltma hedefine doğru bir adım attı.

Ancak Biden, Kongre'deki bazı Demokratların baskısına rağmen, 2035 yılına kadar tüm yeni benzinli araçların satışını aşamalı olarak durdurma önerilerini onaylamayı defalarca reddetti.

Geçen yıl, California Valisi Gavin Newsom, 2035'ten itibaren benzinle çalışan yeni binek araçlarının satışını yasaklama hedefi belirleyen bir yürütme emri imzaladı .

Nisan ayında New York, California ve diğer 10 eyalet, Biden'den tüm yeni binek otomobillerin ve hafif ticari kamyonların 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu olmasını sağlamak için standartlar belirlemesini istedi.

New York City Çarşamba günü yaptığı açıklamada, iklim hedeflerine ulaşmak için şehrin 2 milyon araç sahibinin 400.000'inin 2030 yılına kadar EV'lere geçmesi gerektiğini söyledi. Şehir, 2030 yılına kadar 10.000 kaldırım kenarı şarj noktasından oluşan bir ağ kurma sözü verdi.

New York eyaleti, 2025 model yılından itibaren New York'ta satılan tüm yeni orta ve büyük kamyonların yüzdesinin sıfır emisyonlu olmasını gerektiren düzenlemeler önerdiğini söyledi.

Çarşamba günü imzalanan mevzuat ayrıca tüm arazi araçlarının 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu modeller olmasını şart koşuyor.

Editör: TE Bilisim