Kuzey-orta Nijerya'da Nijer eyaletinin Rafi Yerel Yönetim Bölgesi'ndeki Salihu Tanko İslami Okulu'na düzenlenen saldırı sırasında en az 200 çocuğun haydutlar tarafından kaçırıldığı açıklandı.

Silahlı çetelerin 30 Mayıs Pazar günü okulu motosikletlerle istila ettikleri ve ara sıra havaya ateş etmeye başladıkları belirtildi.

Nijer Eyalet Polis Komutanlığı Sözcüsü Wasiu Abiodun, saldırıyı doğruladı ve kurbanları kurtarmak için ekiplerin bölgeye seferber edildiğini sözlerine ekledi.

Abiodun Pazar günü yaptığı açıklamada, “çok sayıda motosikletli silahlı haydut Tegina kasabasını işgal etti, Rafi LGA ayrım gözetmeksizin ateş açtı ve Tegina Salihu Tanko İslami okulunda henüz belirlenemeyen sayıda çocuğu kaçırdı. Haydutlar bu sırada bir kişiyi vurarak öldürdü” dedi.

Resmi yetkililer, Polis ve diğer güvenlik teşkilatlarının çocukların yaralanmadan kurtarılmalarını sağlamak için insani olarak mümkün olan her şeyi yapacaklarını açıkladı.

Devlet Bilim Koleji (GSC) Kagara'nın birkaç okul çocuğu, bu yıl Nijer eyaletinde önceki bir saldırıda kaçırılmıştı.

Öğrenciler serbest bırakılırken, ülkede artan güvensizlik, Aralık 2020'den bu yana en az 700 öğrenci ve çocuğun kaçırılmasına ve ülkede çobanlar ile çiftçiler arasında çatışmalara yol açtı.

Editör: TE Bilisim