Oslo'nun güneybatısındaki Kongsberg'de Çarşamba gecesi bir kişinin ok ve yay ile insanlara ateş açması sonucu beş kişi öldü, iki kişi de ağır yaralandı.

Polis ilk olarak başkent Oslo'nun güneybatısındaki Kongsberg kasabasında yerel saatle 18:13 (16:13 GMT) sularında bir saldırı haberi aldı.

37 yaşındaki Danimarkalı bir adam, saldırıyı düzenlediği şüphesiyle tutuklandı.

Bir sözcü, polisin tek başına hareket ettiğine inandığını ve bunun bir terör eylemi olup olmadığını araştıracağını söyledi.

Başbakan Erna Solberg, olayla ilgili raporların "korkunç" olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansı tarafından aktarıldığı üzere, bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Pek çok insanın korktuğunu anlıyorum, ancak kontrolün artık poliste olduğunu vurgulamak önemli" dedi.

Saldırganın saldırıyı Kongsberg'in batı yakasındaki Coop Extra süpermarkette başlattığı söyleniyor. Yaralananlardan biri, o sırada dükkanda bulunan izinli bir polis memuruydu.

Zincirin bir sözcüsü daha sonra mağazalarında "ciddi bir olay" olduğunu doğruladı ve çalışanlarının hiçbirinin fiziksel olarak yaralanmadığını da sözlerine ekledi.

Saldırgan ile polis arasında yerel saatle 18:47'de gözaltına alınmadan önce bir çatışma yaşandığı bildirildi.

AFP haber ajansına göre, bir tanık yerel TV2 kanalına bir kargaşa duyduğunu ve siper alan bir kadın gördüğünü, ardından "omzunda oklarla köşede duran ve elinde yay ile duran bir adam" gördüğünü söyledi.

"Daha sonra canını kurtarmak için koşan insanları gördüm. Bunlardan biri çocuğunu elinden tutan bir kadındı" dedi.

Şef Aas gazetecilere verdiği demeçte, yetkililerin ayrıca saldırganın olay sırasında başka silahlar kullanıp kullanmadığını da araştırdığını söyledi.

Şüpheli geniş bir alana yayıldı ve yetkililer kasabanın birçok bölgesini kordon altına aldı. Yetkililerin olay yerini inceleyebilmesi ve delil toplayabilmesi için sakinlere içeride kalmaları emredildi.

Şüpheli, Drammen kasabasındaki bir polis karakoluna götürüldü.

Ambulanslar, polis arabaları ve helikopterler de dahil olmak üzere düzinelerce acil durum aracı olay yerine gitti.

Norveç Adalet Bakanı Monica Maeland bilgilendirildi ve durumu yakından izliyor, bakanlık tweet attı.

Ülkenin polis müdürlüğü, ülke çapındaki tüm memurlara ekstra önlem olarak ateşli silah taşımalarını emretti. Ülkede polis genellikle silahlı değildir.

Müdürlük yaptığı açıklamada (Norveççe) yaptığı açıklamada , "Polis, şu ana kadar ulusal tehdit düzeyinde bir değişiklik olduğuna dair bir belirtiye sahip değil" dedi .

Editör: TE Bilisim