Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek ve okullardaki düzeni sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlatıyor. Son açıklamalara göre, öğretmenlerle görüşmek isteyen velilerin randevu alması zorunlu hale getiriliyor.

Eğitim Sen; Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir! Eğitim Sen; Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!

Okullarda yaşanan öğretmene yönelik şiddet olaylarını ve giriş çıkışlardaki düzensizlikleri önlemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, MHRS randevu sistemi benzeri bir uygulamayı okullara getiriyor.

Yeni randevu sistemi, öğretmenlerle görüşmek isteyen velilerin okul internet siteleri üzerinden randevu alarak öğretmenlerle görüşebileceklerini duyurdu. Bu yeni uygulama ile okul idareleri, her öğretmen için randevu saatlerini belirleyecek ve bu bilgiler okul internet siteleri aracılığıyla duyurulacak.

Öğretmenle görüşmek isteyen veliler, e-devlet bilgileriyle giriş yapabilecekleri bir siteden öğretmenin randevu çizelgesindeki boş gün ve saatlere göre randevularını oluşturabilecekler. Veliler, daha önce aldıkları randevuları sistem üzerinden görüntüleyebilecek ve istedikleri takdirde iptal edebilecekler. Ayrıca, okul idareleri öğretmenlere randevu saatleri, boşlukları ve düzenleri hakkında bilgilendirmeler yapacaklar.

Editör: Haber Merkezi