Sevilay Çelenk'ten, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonları adlı proje hakkında soru önergesi verdi Sevilay Çelenk'ten, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonları adlı proje hakkında soru önergesi verdi

Oktay Vural, Fatih Altaylı'nın ifadesinde yer alan İddiaları Yalanladı

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, gazeteci Fatih Altaylı tarafından dile getirilen kendisi hakkında ileri sürülen ifadeleri kesin bir dille yalanladı.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, gazeteci Fatih Altaylı’nın kendisi hakkında gerçek olmayan ifadeleri “lakırtı” olarak nitelendirerek, aslında bunların gerçek dışı ve uydurma olmadığını da itiraf etmiş olduğunu belirtti. Vural, “Bu tür ifadeler tamamen gerçek dışıdır ve bunu dile getiren her kimse müfteridir. Maalesef Kendisiyle iletişime geçmeme rağmen, gerçek dışı bu ifadeleri medeni bir düzeltme talebi için bile herhangi bir dönüş yapmamıştır,” dedi.

Vural, "Bu iddiaların, İYİ Parti içinde fitne ve fesat çıkarma amacı taşıdığını ve partiye zarar verme niyeti, böyle bir sonuç doğuracağını olduğunu" vurgulayarak, bu tür yalan haberlerin parti içindeki birlik ve bütünlüğe zarar verme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin bağımsız bir politik güç olarak kendi kararlarını almakta özgür olduğunu, hiçbir odaktan ve dış etkenlerden etkilenmeden, onlardan yalnızca partililerin ve yetkili kurulların iradesiyle hareket ettiğini belirtti.

Vural, "İftiralarla ve yalanlarla siyasi rekabeti başka yönlere çekmeye taraf olmanın yalnızca gerçeği aramak gereken ve sorgulaması gereken bir gazetecilik etiğiyle bağdaşmadığını" ifade etti. Oktay Vural, gerçeklerin çarpıtılmasına izin vermeden, İYİ Parti'nin Türkiye siyasetindeki sağlam duruşunu ve ilkelerini korumaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi