TOKYO - Japonya, Oyunlardan sadece altı ay önce COVID-19 vakalarında bir artış olmasını engellemek için sınırlarını kapatırken, Japonya'nın Yaz Olimpiyatları öncesinde yabancı sporcuların ülkede antrenman yapmasına izin veren muafiyetleri geçici olarak askıya alacağını bildirdi.

Kyodo, konuyla ilgili bilgisi olan kimliği belirsiz bir kaynağa atıfta bulunarak, askıya alınmanın başkent Tokyo ve diğer büyük şehirlerdeki koronavirüs olağanüstü halinin planlanan sonu olan 7 Şubat'a kadar süreceğini söyledi.

Japonya, koronavirüs enfeksiyonlarındaki rekor artışlarla boğuşuyor ve hükümeti sınır kontrollerini sıkılaştırmaya ve olağanüstü halini ülke nüfusunun yarısından fazlasını kapsayacak şekilde genişletmeye sevk ediyor.

Sporcu muafiyetlerinin duraklaması, hükümetin bu hafta iş amaçlı seyahat edenler için muafiyetleri askıya almasının ardından gelecek.

Kyodo, geçici yasağın, önümüzdeki ay sezonuna başlayacak J-League futbolu ve 1 Şubat'ta başlayan Nippon Profesyonel Beyzbol gibi Japon spor liglerinde yerleşik olmayan yabancı sporcuları ve antrenörleri içereceğini söyledi.

Raporda, Japon sporcuların ülkeye yeniden girmelerine izin verileceği, ancak antrenman yapamayacakları veya rekabet edemeyecekleri 14 gün boyunca kendi kendilerini karantinaya almaları gerektiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim