Kasırga, Batı Almanya'nın Paderborn kentini kasıp kavurarak çatıları uçururken, ağaçları devirirken ve enkazları kilometrelerce uzağa fırlatırken düzinelerce insanın yaralanmasına neden oldu.

Meteorologlar, Cuma günü batı ve orta Almanya'da şiddetli yağış ve dolunun beklendiği ve fırtınaların saatte 130 kilometreye (81 mil / saat) varan rüzgar esintileri üreteceği konusunda uyarmışlardı. Perşembe günkü fırtınalar zaten trafiği aksattı, demiryollarına ve yollara devrilen ağaçları kökünden söktü ve batı Almanya'da yüzlerce bodrum katını su bastı.

Paderborn polisi, kenti vuran fırtınada 43 kişinin yaralandığını söyledi. 30'u hastanelerde tedavi altına alınırken, 10'u ağır yaralandı.

Polis, bir kadının hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Kurtarma çabalarını engellememek veya kendilerini tehlikeye atmamak için insanları evlerinde kalmaya çağırdılar.

Yakınlardaki Lippstadt kasabasında da şiddetli fırtına hasarı bildirildi. Kasabadaki bir kilise kulesi devrildi ve Alman haber ajansı dpa, devrilen ağaçların çıkışı kapatması nedeniyle 100'den fazla kişinin yerel bir açık hava havuzunda geçici olarak mahsur kaldığını bildirdi.

Bölge itfaiyesi, mevcut tüm kurtarma ekiplerinin bölgeye konuşlandırıldığını söyledi.

Bavyera yetkilileri, Cuma günü, Nürnberg'in güneyindeki Brombach Gölü'ndeki fırtınada barınmaya çalıştıkları ahşap kulübenin çökmesi sonucu 14 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralılar arasında çok sayıda çocuk ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 37 yaşındaki bir kadın da vardı.

Polis, Perşembe günü Berlin'in 175 kilometre (109 mil) güneybatısındaki Ballenstedt'teki bir havaalanından havalandıktan kısa bir süre sonra motorlu yamaç paraşütçülerinin kuvvetli bir rüzgara kapılması sonucu iki Fransız vatandaşının öldüğünü söyledi. 

Saksonya-Anhalt eyaletindeki polis, her ikisi de 59 olan çiftin, havadaki ani bir değişiklik tahmini nedeniyle inmeye çağırıldığını söyledi.

Polis, uyarıdan kısa bir süre sonra, "yamaç paraşütünün çökmesine neden olan bir rüzgara çarpmış gibi görünüyorlar ve hava aracı yaklaşık 40 metre (131 fit) yükseklikten bir tarlaya çarptı" dedi.

Batıdaki Köln kentindeki okullar, öğrencilere fırtınalar başlamadan eve güvenli bir şekilde dönmeleri için zaman vermek için Cuma öğleden önce kapandı.

Daha güneydeki Ahrweiler ilçesinde tüm okullar Cuma günü kapalı kaldı. Temmuz ayında meydana gelen sel felaketinin ardından geçen yaz bölgede 130'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim