Dünya tarihinde birilerinin çıkar sağlaması için, iç kargaşalarının hiç bitemediği ülkeler vardır. Türkiye buna en uygun ülkelerdendir çünkü okuma oranı %3 olan; cahillerin, aklını fikrini kullanmayıp herşeye tevekkül edenlerin, sorgulamayıp işine öyle geldiğinden ölümüne biat edenlerin; Ortadoğu zihniyetindeki körü körüne dini inançlarla büyütülen insanların çoğunlukta olduğu bir ülkedir burası! Hem de doğu-batı geçişinde; Asya-Avrupa köprüsünde, kargaşa için adeta cennettir!!

Bölünmeye bu kadar müsait bir yapıda, bunu kaldırabilecek ülkelerde adına 'kültür zenginliği' derler, bizim gibi 3. dünya ülkelerinde ise 'kültür çatışması'… Ülkede öz 'Türk' var mı ki, herkes biyerlerden göçmüş, kimi Kafkasya, Kırım, Türkmenistan, Yunanistan, Bulgaristan'dan; kimi Suriye, Irak hatta Çin'den… Hâl böyle olunca iş kolay tabi; birine Kürt de, öbürüne Türk, bir gruba Arap öbürüne Laz, Çerkes, Muhacir; dillerini önce serbest yap, sonra yasakla; meclise önce sok sonra hapise at; Suriye'lileri topla gel sonra biyere sığdırama; ohh bundan güzel karmaşa mı olur? Sen bu arada al kararlarını, ver gazı, tak fişi, bitir ihaleleri…

'Allah' inancı, ekmeği 3 kez öpüp alnına koyan, 'Allah taş eder' le büyütülen toplumları karıştırmakta bire birdir. Çünkü dünyanın tek anlamı ve mükafatının dinin şartlarını yerine getirmekle yeterli olacağını duyarak büyüyen, 'Allah'ın verdiği aklı kullanmadığından fikir sahibi olamayan, İslam dininde ilk ayet 'oku!' değilmiş gibi okumamış olan bu cahil kesim; din sömürüsüyle öyle güzel kandırılabilir ki! Kimi, siyasi toplantılarında alır eline Kuran okur, kimi 'bakara suresiyle' kandırıp, 'bakara makara' diyerek halkıyla dalga geçerken cukkayı doldurur, kimi 'başörtülü bacısı'nı koruyup; başörtü'süz bacılarından ayrı bir grup oluşturmuştur bile… Allah'tan ayıramazsan kolay, hop Peygambere geç, kiminin inandığı Muhammed, kiminin Ali; ordan da düşür birbirine' hepsi bizim için kutsal değilmiş gibi…

Okuyup düşünen, kafayı çalıştırıp sorgulayan kesimi koyun gibi güdemiyor musun, hemen sürüyü karıştır. Meslek gruplarını değersizleştir, cahile dövdür, sövdür, şiddeti cezalandırma! Bunu yapabilen, bunun karşılığında ceza almayan cahil kendini çok güçlü hisseder, robot gibi dediğini yapar, ordan da yürür gidersin artık!

Çocuklar ülkenin geleceğidir, çocuğu yetiştiren asıl anneyse, 'kadın'sa, onu susturur ezersen, yetişen nesili de kontrol altına alırsın. Haydi kadını değersizleştir, asla okumasın, akıllanmasın, gücünün farkına varmasın, şiddeti olağan kıl, hatta cinayeti; sussun otursun oturduğu yerde, kadın ezilirse toplum ezilir sen de galip olursun, ordan da yürü gitsin!
Bu işin bir de herşeyin farkında olup, 'farkında oldurtmaya' çalışan kesimi var, yazanı, çizeni, haber yapanı, duyuranı; onları da tehdit et, hapise at, mesleğini, hayatını elinden al, çamur at izi kalsın, öyle bir iz ki, torunlarına kadar üç kuşak aç kalsın; görsün gününü, ordan da sindirirsin!
Zengini züğürde sat, fakiri zengine ezdir, okuyan pişman olsun, okumayan çalıp çırpan yürüsün gitsin ki aynı yolda devam etsin, hiç olmadı kıyafete göre ayrıştır. Etek boyuna göre namusu belirle, diz altıyla diz üstü giyen birbirine girsin.

Hatta asayiş berkemalse geçmişi geleceğe kırdır, geçmişte önemli işler yapan devlet adamlarını karala, üstüne basarak sen parlamaya çalış, tarihine sahip çıkanı, memleketi satana kırdır. Sanatı yoket insanlar hissetmesin, eğitimi yoket insanlar öğrenmesin, her ortamda sözüne şükürle, duayla başla insanlar 'ben niye evsiz, açken insanlar bir eli balda yaşıyor' demesin!

Tüm bunlara rağmen senin oyunlarına gelmeyip kabullenmeyen, Türkiye'nin en zeki, en çalışkan 'demokrasi, eşitlik' diyen gençlerini susturamadın mı, salarsın aralarına bir provokatör, daha önce de tutmuştu 'camide içki içtiler dediğin çocuklar gibi, dinden yürür, karıştırırsın ortalığı. Hatta abartırsın, onları terörist ilan eder; polisinin
karşısına koyar, binlerce alınteriyle ana babasının okutup Türkiye'nin en yüksek puan alan çocukları sanki senin devletin, devletinin çocuğu değil gibi, polisi onlardan korursun, sunarsın şakşakçı tayfana, haydi ordan devam!

Ama hesap etmediğiniz bişey var ki bu çocuklar, gençler bizim gibi 'ye ekşiyi doğur Ayşe'yi' kuşağı değil! Anneleri babalarınca doğurulmadan düşünülen, bu dünyaya gelmesine karar verilince folik asiti verilen, dünyaya gelmeden savaşa hazırlanan 'folik asit çocukları' onlar! Onların o binlerce analiz yapan kafalarını öne eğemezsiniz kolay kolay. Onlar canlı yayında, dakikalar içinde organize olup 'sana oy yok' diyebilecek cesaretteki Z kuşağı ve sizin adınıza üzgünüm, yeni seçimlerde sizin adınıza kararı verdirecek, her haksızlığın peşine düşüp hesap soracak kesim 'onlar'. Şu an onları dayakla tehditle susturmaya çalışma paniğinizin nedeni de bu ama 'karışıklıklarda arbedeye kurban giden' de çok olmuştur tarihte, bunu unutmayın!

Haaa bir de bugüne kadar bi insanları cinsel seçimine göre gruplayıp birbirine düşürmemiştiniz, onu da yaptınız ama şu var ki onlar bunu açıkça yaşayan, yaşamaya çalışan dürüst insanlar; çok kurcalanırsa memlekette gizli yaşayan binlercesi de ortaya çıkabilir, hani kaseti filan olduğu söylenen, hani bulandırdığınız suda boğulmayın diye söylüyorum.
Ay neler söylüyorum, ama cezai ehliyetim de yok, ben bildiğiniz deliyim ayol, hebele hübele, dediğime güven olur mu; saçmalıyorum işte… Adım üstümde 'Hunili Doktor', aklıma geldi, delilerle akıllılar birbirine düşürülse sizce sonuç ne olur ki?!?

Editör: TE Bilisim