Bir gencin cesedi, köpeğinin cesedi ile birlikte ABD'nin Oregon eyaletindeki Marion County'de bir arabada bulundu. Küçüklerin Wyatt Tofte adlı akrabaları, çocuğun alevlerden korunacağını düşünerek arabaya bindiğine inanıyor.

Aile sözcüsü CNN'e "Wyatt'ı uzun süre aradıktan sonra, köpeği kucağında bir arabada bulundu, ancak maalesef yangından kurtulamadı" dedi .

71 yaşındaki büyükannesi Peggy Mosso, başka bir yanan arabada öldürülürken, kızı ve oğlanın annesi Angela yakınlarda hayatını kurtarmaya çalışıyordu. Angela hayatta kaldı, ancak çok sayıda yanıkla ciddi durumda. 

"Ailemiz, sevgili 13 yaşındaki Wyatt ve sevgili büyükannesi Peggy'nin 8 Eylül sabahı Santiam'de çıkan yangında kaybıyla harap oldu" dedi Toftes, tüm acil durum personeline minnettarlıklarını ifade etti. ve aramaya yardım eden kişilere. "Ailemiz, bu korkunç trajedi sırasında herkesten aldığımız sevgi ve desteği takdir ediyor" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin batı kıyısındaki orman yangınları çok sayıda ölü ve binlerce kişiyi etkiledi. Oregon'da yaklaşık beş kasaba büyük ölçüde tahrip edildi. Bu Cumartesi, California, Oregon ve Washington eyaletlerinin yetkilileri yangından en az 35 kişinin öldüğünü bildirdi.

Editör: TE Bilisim