Özgür Özel: "Devletin Kolonları Kesiktir!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bazı şehirlerde tekrarlanan seçim sonuçlarını değerlendiren Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine yanıt verdi ve Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması kararına sert tepki gösterdi. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Cumhurbaşkanı kararlarına yönelik iptal hükümlerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Kayyum Atamaları ve Demokrasi Vurgusu

Özel, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasının halkın iradesine saygısızlık olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kayyum atamak Hakkari halkının kararına saygısızlıktır. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz."

Özel, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın seçilmesine rağmen kayyum atanmasının, demokrasinin temel ilkelerine aykırı olduğunu vurguladı. Bu durumu, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın 31 Mart seçimlerinde aldığı yenilgilerin nedenlerinden biri olarak gösterdi.

Anayasa Mahkemesi Kararları

Anayasa Mahkemesi'nin 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin bazı maddelerini iptal etmesi üzerine konuşan Özel, bu kararın Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sarstığını ifade etti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri dün itibarıyla kırılmıştır. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yönetildiği belgelenmiştir."

Özel, AK Parti ve MHP'nin anayasa tanımazlığının devleti sakatladığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Anayasa Mahkemesi'nin kararları doğrultusunda devletin birçok kurumundaki düzenlemelerin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi

Seçim ve Parti Politikaları

Pazar günü gerçekleştirilen tekrar seçimlerde CHP'nin iki ilçeyi kazandığını belirten Özel, MHP'nin kalesi olarak bilinen Pınarbaşı'nda kazanmalarının önemli olduğunu vurguladı. Seçim sonuçlarını değerlendirirken, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.

Bahçeli'ye Yanıt

Özel, Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine de yanıt verdi: "Birileri CHP ile kavga etmek istiyor olabilir. Biz eski dostu düşman bilmedik. Ben iktidar dışında, iktidar sorumluluğu taşıyanlar dışında kimseyle kavga etmem. Sayın Bahçeli'nin bugün metinden okudukları, kendi kusurlarını örtmeye çalışan, bütün MHP'lilerin yakından bildiği ve yaka silktiği kişilerin kusurudur. Devlet Bey'in de canı sağ olsun."

Ekonomik ve Sosyal Politikalar

Çay üreticilerinin sorunlarına da değinen Özel, çayın taban fiyatının 25 lira olması gerektiğini belirtti ve hükümeti eleştirdi. Deprem konutlarının teslim edilememesi konusunda da hükümeti sorumlu tuttu ve afet bölgelerindeki vatandaşların mağduriyetlerini dile getirdi.

Özgür Özel'in açıklamaları, Türkiye'deki siyasi gerilimlerin ve ekonomik sorunların yanı sıra demokrasi ve hukuk konusundaki tartışmaları da gündeme taşıdı. Özel, hükümete yönelik sert eleştirilerle muhalefet duruşunu güçlendirdi.

Editör: Haber Merkezi