Geleceğine Sahip Çık; Mücadeleye Katıl!

Özgürlükçü Gençlik Merkezi Kampanya Başlattı

Özgürlükçü Gençlik tarafından bir çok ilde başlatılan kampanya ile ilgili bildiri dağıtımları gerçekleştirildi.

Dağıtılan bildirilerde şu sorunlara dikkat çekildi;

Bir buçuk seneyi aşkın süredir kampüslerimizin ve kamusal alanların dışında olmakla birlikte nitelikli ve ulaşılabilir eğitimden de uzaktayız. Binlerce arkadaşımız okulu dondurmak zorunda kaldı. Binlercesi ise ucuz iş gücü olarak hizmet sektörünün kölece çalışma koşullarına mahkum edildi.

Üniversite Mezunu Her 10 Gençten 4'ü İşsiz!

Genç işsizlik oranları resmi verilerin en az iki katı.

Pandemiden önce yüzde 30’ları bulan genç işsizlik pandemiyle birlikte yüzde 40’lara kadar ulaştı.

Bugün istihdam içerisinde yer alan gençlerin yüzde 77’si ise güvencesiz bir şekilde yevmiyeli çalışmaktadır.

Mafya, Çete İktidarı Geleceğimizi Çalıyor!

Demirören'e 750 milyon dolar peşkeş çekenler, Cengiz Holding'in 425 milyon lira vergi borcunu silenler, 128 milyar doları yok edenler, 300 bin üniversiteliyi KYK borcu nedeniyle icraya verdi. Patronların silinen borçları milyar dolarları aşarken biz gençlere güvencesiz,

borçlarla dolu bir gelecek dayatılıyor. Diplomalarımız kağıt parçası olmaktan öteye gidemiyor. Geleceğimizi çalanlara bir kez daha söylüyoruz: KYK borcumuzu ödemiyoruz. Demirören'den veya bir gecede milyonlarca TL vergisi silinen yandaş şirketlerden tahsil etsinler.

Kendimizden Başka Kurtarıcı Beklemiyoruz!

Boğaziçi ile başlayan Demokratik Üniversite mücadelemiz bugün bir çok şehre ve üniversiteye bir çok suretle yayıldı.

Yaşamları için mücadele eden, ‘’İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz!’’ diyen kadınlar, ‘’Nefrete İnat, Yaşasın Hayat!’’ diyen LGBTİ+ lar, ‘’Müsilaj denizin değil, sermayenin kar hırsının salyasıdır!’’ diyen doğa ve yaşam savunucuları,’’KYK Borcumu Ödemiyorum!’’ diyen gençler aylardır alanları meydanları dolduruyor, dayanışmayı da mücadeleyi de büyütüyor.

Şimdi bu bozuk düzene itirazımızı mücadele ile birleştirmek, geleceğimizi ellerimize almak zorundayız. Cesaret et, geleceğine sahip çık; mücadeleye katıl!

Editör: TE Bilisim