Turbat merkezli gazeteci Shaheena Shaheen Baloch'un acımasızca öldürülmesiyle ilgili hızlı soruşturma yapılması çağrısında bulunuldu.

Turbat'ta PTV Bolan muhabiri Shaheena Shaheen Beloch vahşice öldürüldü.

Shaheena'nın iddiaya göre, CFWIJ'in kocası olduğu tespit edilen şahıs tarafından katledildi.

insan hakları ve kadın hakları konularında seslerini duyuran bir aktivist ve sanatçıydı.

Cinayet sırasında Pakistan Televizyon Şebekesinin Belucistan'da faaliyet gösteren bölgesel servisi PTV Bolan'da sunucu ve sabah programı sunucusu olarak çalışıyordu. Shaheena, Balochi Magazine Razgahar'ın ( Saheli ) editörüdür. Aynı zamanda insan hakları ve kadın hakları konularında seslerini duyuran bir aktivist ve sanatçıydı.

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu, Pakistan'da bir kadın gazetecinin öldürülmesiyle üzüntülerini belirtti ve öfkelendi. Kadın Koalisyonu açıklamasında; “Son 10 ayda bu ülkede belgelenen ikinci cinayet. Pakistan'daki yetkililerden - hem Belucistan hem de federal hükümet - vakayı hızlı bir şekilde araştırmalarını ve Shaheena'nın katilini cezalandırmalarını talep ediyoruz” dedi

Turbat polisi tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Shaheena'nın dayısı Amjad Raheem, kocası Mehrab Ghichki hakkında ilk bilgi raporu (FIR) hazırladı. Raporlar ve FIR, kocası tarafından Turbat'taki Eğitim Hastanesine getirildiğini, ancak yaralanmalardan kurtulamayacağını ileri sürüyor.

Mehrab amcasının PTCL Kolonisi'ndeki evinde Shaheena'yı öldürdükten sonra Mehrab onu bir arabaya sürdü ve hastaneye bıraktı. Daha sonra olay yerinde arabayı bıraktı ve kaçtı. Bu bilgi, Keech'in polis memuru Najeeb Panjrani tarafından basın açıklamasında paylaşıldı. Polis, suçluyu yakalamak için Turbat genelindeki tüm kontrol noktalarını uyardı.

CFWIJ üyesi Maria Memon, bunu haber verirken, Shaheena'nın kocasının onu öldürdüğünü söyleyen SP Turbat ile konuştu. Raporlar bunun bir namus cinayeti vakası olduğunu öne sürse de, polis bunu henüz onaylamadı, çünkü hala katilin nedenini araştırıyorlar.

Shaheena'nın suçlusu ne pahasına olursa olsun bağışlanmamalıdır. Çalışmalarıyla cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi için aktif olarak kampanya yürüttü. Cinayet namus cinayetiyle ilişkilendirilirken, basın özgürlüğü ve kadın haklarının çeşitli vesilelerle ihlal edilmeye devam ettiği Belucistan'da çalışan kadın gazeteciler için tehlikeli bir örnek teşkil ediyor.

Editör: TE Bilisim