Paris'te, Charlie Hebdo hiciv dergisinin eski ofislerinin yakınında iki kişi bıçaklandı ve ciddi şekilde yaralandı.

İki zanlı tutuklandı. Polis BBC'ye verdiği demeçte, içlerinden birinin yakındaki Bastille bölgesinde giysisinde kanla yakalandığını söyledi. Soruşturmayı terörle mücadele polisi devraldı.

Paris'in doğusunda 11. bölgede bir güvenlik kordonu kuruldu.

Yakındaki metro istasyonları kapatıldı ve bölgedeki beş okul hemen kilitlendi. Okulların birkaç saat sonra yeniden açılmasına izin verildi.

Richard-Lenoir Bulvarı yakınlarındaki saldırı mahallinde, pala veya et baltası olarak tanımlanan bir bıçak ele geçirildi.

Fransız medyasının aktardığına göre polis, "asıl şüphelinin" Pakistan'dan, tutuklanan ikinci kişinin ise Cezayir'den olduğunu söyledi. Henüz isimlendirilmedi ve aralarındaki herhangi bir bağlantı açıklanmadı.

Fransa Başbakanı Jean Castex olay yerinde gazetecilere hayatlarının tehlikede olmadığını söylemesine rağmen kurbanların durumu kamuoyuna açıklanmadı.

Saldırı, 2015 yılında Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin öldürüldüğü saldırıda iki cihatçıya yardım etmekle suçlanan 14 kişinin Paris'te yüksek profilli bir dava sürerken gerçekleşti.

Meslektaşlarından biri AFP haber ajansına verdiği demeçte, yaralı iki kişinin bir TV yapım şirketinin personeli olduğunu söyledi.

"İki meslektaşım binanın dışında, sokakta sigara içiyordu. Bağırışları duydum. Pencereye gittim ve meslektaşlarımdan birinin sokakta pala olan bir adam tarafından kovalandığını gördüm."

Charlie Hebdo saldırısında öldürülen 12 kişinin resmi yakınlardadır.

Hiciv dergisi o zamandan beri gizli bir yere taşındı.

Castex, İçişleri Bakanı Gérald Darmanin ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun eşliğinde olay yerini ziyaret etti.

Başbakan, hükümetin "terörizmle her türlü yolla mücadele etme konusundaki kararlı bağlılığını" yineledi.

Terörle mücadele savcısı Jean-François Ricard düzenlediği basın toplantısında, "asıl failin" tutuklandığını doğruladı ve "ikinci bir kişinin" de gözaltında olduğunu söyledi.

"Soruşturma devam edecek" dedi. Avrupa Konseyi Başkanı ve eski Belçika Başbakanı Charles Michel, "Fransız halkıyla tam dayanışma içinde olduğunu" ifade etti.

"Bütün düşüncelerim bu korkakça şiddet eyleminin kurbanlarıyla ilgili. Terörün Avrupa topraklarında yeri yok" diye tweet attı.

Charlie Hebdo bir tweet'te "eski komşularıyla ... ve bu korkunç saldırıdan etkilenen insanlarla desteğini ve dayanışmasını" ifade etti.

Editör: TE Bilisim