Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan kendi kaderini tayin hakkının dünya Karabağ tarafından tanınması gerektiğini belirtti.

Ermeni cemaatlerinin Karabağ'ı desteklemek için farklı ülkelerdeki eylemlerinden fotoğraflar yayınlayan Başbakan, bugünlerde tüm dünyadaki Ermenilerin güçlenmenin gücünü gösterdiğini kaydetti. 

Başbakan, "Bu hareket, şiddete, yolsuzluğa, teröre karşı çıkan ve adalet, özgürlük ve sevginin zaferi için çabalayan diğer ulusların temsilcileri için çekici hale getirilmelidir." Dedi.

Dağlık Karabağ lideri, Karabağ'ın meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtti

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan , Bakü'nün sorunu barışçıl bir şekilde çözmeye hazır olduğunu görmezse , önümüzdeki günlerde Karabağ'ın bağımsızlığını tanıma çağrısıyla Ermeni yetkililere ve uluslararası topluma başvurabileceğini söyledi.

"Önümüzdeki 1-2 gün içinde Azerbaycan'ın sorunu barışçıl bir şekilde çözmeye hazır olduğunu görmezsek , Ermenistan yetkililerine Artsakh'ın bağımsızlığını tanımaları için çağrıda bulunacağım. Uluslararası yapılara ve tüm ülkelere başvuracağım. Hangi ülkelerin insan haklarına, uluslararası kendi kaderini tayin hakkına ve ülkelere saygı duyduğunu göreceğiz. Terörü destekleyen ülkeler. Azerbaycan'ı destekleyen ülkeler teröre destek veriyorlar. "dedi.

Editör: TE Bilisim